Ірпінь набирає кадри з Коцюбинського: Зінкевич став замначальника

0

Екс-очільник комунальників Коцюбинського після скандального звільнення подався в Ірпінь. Олексій Зінкевич тепер працює заступником начальника служби по обслуговуванню житлового фонду. Про це редакцію повідомили телефоном в комунальній установі Ірпеня.

Селищна голова Ольга Матюшина звільнила керівника УЖКГ “Біличі” Олексія Зінкевича, який не хотів публічно звітувати громаді про ситуацію з комунальним господарством. Після його звільнення громада ініціювала перевірку роботи комунальної установи, борги якої перевищили два річних бюджети селища і склали майже 16 мільйонів. Перевірка виявила численні порушення, а також довела, що попередня дирекція УЖКГ “Біличі” ініціювала роботу колекторів у селищі, які погрожували коцюбинцям й вибивали гроші.

У роботі комунальної установи Ірпеня теж виявляють численні порушення. Про це йдеться на сайті Державної аудиторської служби. Тут виявили втрати матеріальних ресурсів більш, ніж на 2 мільйони.

bez-imeni

Тепер ірпінських комунальників підсилили компетенціями Олексія Зінкевича, за якого УЖКГ “Біличі” мало не збанкрутувало.

Після того, як секретарка Коцюбинської селищної ради Юлія Главацька, яка влаштувала переворот у Коцюбинському, звільнилася, то її відправили перед декретом на роботу до Ірпінського ЦНАПу.

bez-imeni

“Там само я бачив на роботі й депутатку Коцюбинської селищної ради Людмилу Узерчук, яка входить до фракції Нові обличчя,” – розповідає коцюбинець, який відвідував нещодавно Ірпінь.

bez-imeni

Нагадаємо, що Людмила Узерчук, яка доволі посередньо володіє українською та англійською мовами, у 2016 році була у пошуках роботи. Оцінила себе вона у 8 тисяч на місяць. У той самий час, коли вона шукала роботу, Узерчук цілими днями, зі слів очевидців, сиділа у Коцюбинській селищній раді в кабінеті тогочасної секретарки КСР Главацької.

“З одного боку для громади Коцюбинського це просто велике полегшення, що такі “цінні” кадри забрав Ірпінь. Тепер нема кому зривати роботу в приміщенні селищної ради. З іншого боку ірпінську громаду шкода. Компетенцій у цих людей нема, як і розуміння управлінських процесів. Я так розумію в одному випадку дали посаду перед тим, як Главацька піде в декрет, а пані Узерчук, яка зараз має функцію персоналу, що має обслуговувати клієнтів ЦНАПу, не виключено, що мріє посісти місце Главацької. Як вона працює в ЦНАПі без знання мови і з тим ставленням до людей, яке у неї є, це для мене загадка. Але попри те, що відповіді на цю загадку у мене нема, я все ж прошу Ірпінь, щоб забрали в нас ще й Петра Пушанка – депутата Ворзельської ради від Нових облич, який за дивним збігом обставин з часів екс-регіонала Вадима Садовського обіймає посаду заступника селищного голови Коцюбинського. Зняти його можемо лише рішенням ради. Я так розумію, що поки йому не знайдуть в Ірпені вакансії – до того часу нам його терпіти,” – каже коцюбинчанка і журналістка Ірина Федорів.

“У цій ситуації дуже чітко прослідковується одна тенденція: є люди, які на ринку не можуть знайти собі роботу, шукають її й згодні працювати за гроші, які навіть менші, ніж заробітна платня у начальника комунальної установи селища. За вислугу в політиці й потрібні політикам голосування, таких посіпак не лишають без роботи й дають посади й стаж. Тут діє стара добра приказка: “Loyalty brings royalty”. Якість сервісу й кваліфікація кадрів при цьому мало хвилює владу Ірпеня. Посади по суті стали розрахунковою монетою. А потім ми бачимо бюджетників й комунальників на мітингах у підтримку мера. Замкнутий цикл. Платон називав бідність як одну із загроз для існування держави. Тому через таких бідних політиків регіону ми маємо доволі складну політичну й економічну ситуацію,” – додає Федорів.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539