“Переатестацію” Федорука проводять працівники ЖЕКу та “Меліоратору”

0

У вівторок 22 листопада я з дітьми завітала до житлообслуговуючої установи ПП “Столичні будинки”, офіс яких розташований у Бучі по вул. Нове Шосе, 14. Вони обслуговують наш будинок в Бучі по вулиці Богдана Хмельницького. Мене цікавив рахунок на сплату комунальних послуг. Забравши потрібні мені квитанції, я помітила на стійці невеличку стопку знайомих на вигляд папірців з гербовою печаткою.

Це були так звані “атестаційні” листки Бучанського міського голови Анатолія Федорука, які раніше на своїй офіційній сторінці в соцмережі facebook поширила Бучанська міська рада. Поки діти шуміли, я сфотографувала цю стопку й верхній листок, він був вже з внесеними особистими даними якоїсь особи. Мене здивувало те, що листки з даними людей лежали у відкритому доступі й кожен бажаючий мав змогу ознайомитися з інформацією, яка внесена до цього листка-анкети. 

1

Хочу зазначити, що згідно ч. 5 ЗУ “Про захист персональних даних” “обробка персональних даних здійснюється для конкретних і законних цілей, визначених за згодою субєкта персональних даних, або у випадках, передбачених  законами України, у порядку визначеному законодавством”.

Яка мета збору персональних даних в цьому випадку, не зрозуміло. Законність цілей також під сумнівом. Чого варта гербова печатка, щодо використання якої, до слова, депутат Бучанської ради Андрій Подкідишев вже зареєстрував звернення до прокуратури. 

1

Всі папірці, були з відбитком Гербової печатки і пронумеровані. Черговий диспетчер повідомила мені, що брати з собою ці листочки не можна, треба заповнювати на місці, хоча пояснити мені, чому так, не змогла. Тому один екземпляр я собі таки взяла – для того, щоб передати в прокуратуру.

1

Тож, у Бучі мерська псевдо-атестація, про яку раніше писала Олеся Сунцова, в самому розпалі. Люди, які задіяні у цьому “спектаклі”, мали би розуміти, що в результаті вчинених ними дій настане відповідальність.

Як стало відомо, у “переатестації” мера беруть активну участь не лише працівники ЖЕКів, а й працівники ПРаТ “Меліоратор”, підприємства, яке очолює рідний дядько Федорука – Василь Яцюк. Вони ходять по квартирах, де живуть працівники підприємства й просять поставити свій підпис за Федорука. Про це розповідає бучанка Аеліта Матвійчук:

“У нас по гуртожитку ці листки для переатестації носила фінансистка з “Меліоратору”. Просила підписати – довіряємо ми меру чи не довіряємо. Це смішно. Як ми можемо довіряти людині, яка разом зі своїм дядьком позбавила нас житла? Абсурд. Не знаю, що казали їй люди, але багато хто відмовлявся брати участь в цьому дійстві”.

 Авторка: Ольга Продан, бучанка

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539