Узерчук проти ялинки для дітей і питає чому не інвентаризували паперові іграшки

0

Я прийшов на засідання бюджетної комісії, щоб дізнатися, як депутати будуть розпоряджатися нашими податками. Бюджет селища – це не приватні гроші. Це гроші, що належать кожному з нас. Депутати обрані нами, щоб розпоряджатися цим ресурсом виключно в інтересах громади. Відповідно розподіл цих коштів має відбуватися гласно у присутності громади.

Оскільки не кожен має час, аби відвідувати засідання, то я для односельців почав знімати засідання на відео. Але раптом голова комісії Людмила Узерчук (Нові обличчя) почала обурюватися процесом зйомки:

“Так, я попрошу вас не снімать. Потому что ето Вам не для цирка сдесь заседание, а ми работаєм по деньгам. Если Ви мене будете отвлєкать, ето будєт сказиваться на работе я закрою сейчас бюджетную комисію. На етом все закончіться!”

Мене тут здивувало два факти. Перший – голова комісії в час війни вперто не хоче послуговуватися державною мовою. Другий – вона щиро вірить, що може заборонити громадянину України вільно знімати абсолютно публічний процес на камеру.

“Я вас прошу по человечески. Ми не в цирке, чтоби нам сдесь устраівалі снімкі,” – твердить своє Узерчук і вкотре погрожує, що закриє засідання й не буде працювати.

“Лібо ви сейчас вийдете… Сдесь рассматріваются вапроси важниє,” – говорить депутатка Узерчук.

Тобто мене, як члена територіальної громдаи і платника податків просять вийти, коли розглядають важливі питання. Так я в розгляді цих питань можу і маю брати безпосередню участь.

Далі лінія аргументації стала взагалі алогічною:

“Ви свєтітє мне в ліцо со своімі камєрамі і об’єктівамі”…

Це при тому, що у мене не було ліхтаря й з відео чітко видно, що навіть саму Узерчук я не міг за головами людей знімати так, щоб її чітко було видно.

Главацька заговорила, що звернеться до лікаря. Ну що ж, це не вперше, коли Нові обличчя, зокрема пані Главацька, гіперболізують вплив громадянна на їхній фізичний стан.

Дала Главацька пересадила Пушанка так, щоб мені було гірше знімати, але знімати стало тільки краще.

Працівниця планово-економічного відділу Лютенко сказала своїй колезі головбуху Тамарі Ткаченко, що напевно їм варто з засідання йти геть. Але вони залишилися.

Голова комісії Людмила Узерчук вирішила “сховатися” від камери й залишити президію. Сіла в зал.

Навіть не уявляю, як би коментували такі дії, якби на сесії від камер почала ховатися селищна голова, зійшла зі сцени і затушувалася в залі… Чого боятися, якщо нічого поганого не робиш?

Пізніше вона напише в Facebook.

bezyimyannyij

Хоча ніяких “спалахів” та “підсвіток” тим більш інфрачервоних я не застосовував, хоча можливо пані Узерчук мала на увазі пані Катерину Ющенко- Корбут що також фільмувала за допомогою свого смартфону. Цікаво як могла дізнатись пані голова комісії про буцімто використання інфрачервоної підсвітки? Як відомо люди не бачать в цьому діапазоні, зате бачать деякі тварини, а ще міфічні істоти на кшталт вампірів та вурдалаків… Ні ні… цього ж не може бути…

Члени комісії на чолі з головою так і не змогли прийняти жодного рішення, пані Узерчук попри неодноразові фахові зауваження пані Лютенко за 3 години не спромоглася вирішити жодного бюджетного питання. Навіть гроші на закупівлю іграшок для прикраси новорічної ялинки не відголосували.

Хоча лютенко прямим текстом сказала, що можна ставити на голосування і вона в цьому жодних перепон не бачить (7 хв. 40 сек.)

“Есть ігрушкі, которие били не один год. Проведена інвентарізація?” – Допитується Узерчук.

Не знаю як інші, але я був в шоці від такого питання…Минулого року, коли грошей на ялинку не дали, Нові обличчя висміювали селищну ялинку. Цього депутатка Узерчук не може не пам’ятати. Вона тоді очолювала бюджетну комісію і чудово знає, на що дали гроші а на що не дали. Матюшина звернулася до громади, аби принесли іграшки, зроблені руками діток.  Прикрашали ялинку двічі, бо іграшки після першого волонтерського прикрашання централізовано кудись зникли. Це пост селищної голови за 28 грудня 2015 року.

bezyimyannyij

То нам треба було зробити інвентаризацію паперових минулорічних іграшок? І зважте, як на 2016 рік був саботаж новорічної ялинки селища, так і зараз це відбувається.

Аналогічно було “вирішене” питання що до коштів на оплату зарплатні членам ТВК і ДВК за минулі вибори депутатів КСР. І це навіть при тому що гроші на ці видатки виділені державою вже давно лежать на рахунку і не можуть бути використані за іншим призначенням. Депутат Олександр Ковальчук наголосив, що кошти так чи інакше треба віддавати буде (на відео з 4 хв).

Але більшість у комісії – Нові обличчя. Тому гроші за вибори люди чекають за свою чесну працю. Працювали над встановленням результатів виборів і вдень, і вночі.

До розгляду депутатських подань справа так і не дійшла. Тож з огляду на таку “роботу”, зауваження зроблене пані головою бюджетної комісії на початку засідання: “Ми здєсь нє в циркє”, виглядає досить сумнівним.

Трохи пожвавішала пані Людмила Узерчук лише запропонувавши членам комісії розглянути питання субсидування незрозумілої ГО.

“Я поки не буду оголошувати її назву, лише хотіла б дізнатись у Вас пані Лютенко, які документи для цього потрібні.

Пані Лютенко надала довідку з цього приводу і між іншим зауважила що варто лише почати в фінансувати якусь ГО, як доведеться фінансувати і всі інші. Інтригу трохи розвіяв депутат Микола Єременко, запитавши про напрямок діяльності цієї таємничої ГО на що пані голова відповіла, що ця ГО опікується ветеранами та інвалідами. Імовірно мова йде про ГО пані Таран “Надія”, саме ця пані брала активну участь в передвиборчій кампанії “Нових облич” і всюди ходила з рулоном чеків який демонстративно розгортала на підтвердження внесків членів ГО НО зокрема Сергія Даніша в фонд очолюваної нею організації. (Це при тому, що доходи Даніша за рік заледве перевищують 50 тисяч гривень).

P1270626

“Я перед Новим роком торі зверталася до пані Таран, аби вона дала мені контакти тих, хто потребує. Мала намір допомогти людям подарунками перед Новим роком. Таран порадила звернутися до поліклініки, щоб отримати дані. Зауважила, що їй можу дати безпосередньо гроші. Якщо вона представниця громадської організації, то має мати базу коцюбинців, які потребують допомоги і має сприяти, щоб небайдужі громадяни допомагали цим людям посильно. Які бюджетні кошти можна давати такій ГО – це для мене загадка,” – наголошує депутатка Олександра Куцан, яка відвідала засідання бюджетної комісії й чула про те, що Узерчук планує добиватися грошей для громадської організації

Далі була визначна фраза голови бюджетної комісії Людмили Узерчук, яка дала всім розуміння того, як вона оцінює свою роботу і роботу депутатської більшості Нових облич:

“Із за того что у нас непонятно какім образом работала селищна рада і ДЄПУТАТИ… поетому нє виполнєнно очєнь много вєщей… у нас билі вопроси по кришам, оні досіх пор нє закрити, і люді тоже нєрвнічают і пєрєживают….”

Після засідання комісії у соцмережі Facebook (група “Громада Коцюбинського”) почалося жваве обговорення того, що відбулося на засіданні бюджетної комісії.

Зрештою депутатка Олександра Куцан запропонувала громаді збирати гільзи від туалетного паперу, щоб зробити новорічні прикраси на ялинку.

bezyimyannyij

Ми неодмінно звернемося офіційно на бюджетну комісію з проханням інвентаризувати наші сніжинки й здамо їх за актом прийому-передачі.

Голові бюджетної комісії слід думати. Якщо вона на ялинку нічого не повісила (не запланувала кошти у 2015 році), то інвентаризувати паперові іграшки смішно.

Громада запропонувала закупити матеріал і зробити іграшки разом з дітками селища. Тут таки Узерчук поквапилася запевнити всіх, що питання щодо проведення Нового року буцімто пройшло комісію. Уявіть, як я дивувався, як свідок, який знімав все на відео і бачив, що відбувалося. Бюджетна комісія не голосувала за ЖОДНЕ питання. Просто балагану.

bezyimyannyij

Дуже цікаво, що ж напише бюджетна комісія у протоколі. Бо є відеодокази, що голосувань не було ніяких.

Наступного дня селищна голова скликала виконком, який “працює” з часів екс-регіонала Вадима Садовського. Традиційно, члени виконкому не працювали. Проте у актовій залі селищної ради, там само де засідала бюджетна комісія, прийшла Людмила Узерчук й не просто не була проти того, щоб хтось знімав, а сама витягнула телефон і знімала те,що відбувалося. Це видно на задньмоу плані (праворуч).

Якісь подвійні стандарти у депутатки від “Нових облич”. Вам так не здається?

БезымянныйАвтор: Юрій Устиновський, мешканець селища Коцюбинське

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539