В Бучанській раді умисно затримували виплати бюджетникам, – документ

0

У зв’язку з тим, що на сайті Бучанської міської ради відсутня інформація про те, хто має право першого підпису фінансових документів, я вирішила поцікавитися про це в Державній казначейській службі.

На мій запит казначейство надало відповідь, що право першого підпису має одноосібно мер Бучі Анатолій Федорук.

Але хочу звернути увагу, що після того як прокуратура відкрила провадження щодо невиплати заробітної плати працівникам бюджетної сфери, було виготовлено тимчасову картку лише на період з 7 листопада по 11 грудня із зразками підпису на першого заступника голови Ярослава Добрянського.

Картка надійшла до ДКСУ 8 листопада 2016 року. Того ж дня бюджетники отримали зарплати та соціальні виплати.

“08. 11. 2016 Бучанською міською радою подано тимчасову картку із зразком підпису першого заступника міського голови Добрянського Ярослава Вікторовича на період з 07.11.2016 по 11. 12. 2016”, – йдеться у повідомленні казначейства.

1

Очевидно, що сталося це вже після його оголошення про звільнення з посади заступника на сесії 7 листопада 2016 року.

Нагадаю, на початку листопада Добрянський особисто зустрічався з бюджетниками й розповідав їм, що видати зарплати неможливо й що рахунки заблоковані.

Але сталося диво й 8 листопада рахунки раптом розблокувалися. Тут постає цікаве питання – хто саме з працівників Бучанської міської ради подав до казначейства картку зі зразком підпису Добрянського?

Згідно закону, таким повноваженням наділений міський голова або нотаріус. На той час Федорук був відсторонений від посади з 25 жовтня й поновили його лише 23 листопада.

Питань більше ніж відповідей. Ось ще одне – чому картку зі зразком підпису Добрянського не зробили одразу після відсторонення Федорука від посади – ще в жовтні? Чому тягли до останнього, тримаючи в заручниках бюджетників та соціально незахищених мешканців міста, які також не отримували виплати.

Тобто, фактично з підписантами не мало би бути проблем. Коли є бажання, то все можна вирішити, так виявляєтся?

Окрім того, право першого підпису Федорук міг надати кому завгодно, не обов’язково першому заступнику. 

Наприклад, голова Луцької міської ради надав право першого підпису двом своїм заступникам, про що повідомив на офіційному сайті ради.

1

Голова Димиртрівської міської ради надав право першого підпису секретарю міської ради.

1


Якщо “погуглити”, то можна ще знайти безліч варіантів, хто в радах України має право першого підпису, окрім голови.

З огляду на вищевикладене, у мене питання – то хто й чому блокував рахунки в Бучі? Чи можна назвати дії чиновників міськради такими, що були направлені на персональний захист однієї людини, ім’я якої всім відоме?

1Авторка: Ольга Продан, бучанка

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539