Кому належить земля під виправною колонією Коцюбинського

0

Мін’юст оглосив про перенесення СІЗО до Коцюбинського. У громади і депутатів виникло питання, кому належить земля під виправним центром, на місці якого планують звести новий слідчий ізолятор. У держкадастрі ця ділянка фігурує як “приватна власність”.

“На вихідних, коли були збори щодо СІЗО в будинку культури там слово брала зокрема і Людмила Узерчук. З посиланням на держкадастр вона казала, що ця земля – приватна власність. У мене викликало питання, як таке може бути. ІВЦ на приватній землі? Тут якась помилка. Справа доволі серйозна і я наголошую на тому, що перш ніж оголошувати інформацію на загал у таких випадках – її слід перевіряти,” – каже депутатка Ліна Радуда, яка увійшла до комісії з питань ЖКГ.Узерчук запідозрила, що це питання може бути “великою аферою”.

bez-imeni

Тим часом до селищної голови звернувся керівник Ірпінського виправного центру Олег Кривий. Він звернувся з проханням звільнити установу від податку на землю. Селищна голова розписала це питання на земельну комісію, яку очолив представник Нових облич депутат Павло Назарук.

bez-imeni

“На комісії містобудування це питання піднімали. Голова комісії Павло Назарук запропонував депутатам підтримати його позицію: раз ця земля приватна, щоб платили податок на землю до селищного бюджету. Я під час голосування утрималася, бо я розумію, що не може бути ІВЦ на приватній землі. Інакше доволі дивна ситуація виходить. Але рішення не пройшло. Воно не набрало 4 голосів – більшість для комісії. Але я все одно вирішила знайти по можливості всі документи. Як виявилося є акт про право постійного користування землею.

bez-imeni

Його надала Коцюбинська селищна рада своїм рішення у 2004 році. Підписав це рішення тогочасний селищний голова Василь Пікулик, який зараз є депутатом Ірпінської ради від УКРОПу,” – зазначає Оксана Недашківська, яка як депутат входить до комісії з питань містобудування.

“У кадастрі, ймовірно, помилково внесли інформацію про те, що земля приватна. І керівництво ІВЦ направило до кадастру листа, щоб вони виправили цю помилку ще місяць тому,” – додає Недашківська.

bez-imeni

Держгеокадастр наголосив у відповіді ІВЦ, що помилки має виправляти та установа, яка їх допустила. Зокрема порадив звернутися до ЦНАПу Ірпінського виконкому, який очолює депутатка КСР від “Нових облич” Юлія Главацька та в якому працює безпосередньо Людмила Узерчук. Ця відповідь надійшла до ІВЦ на початку грудня.

bez-imeni

Нагадаємо, що селищна голова Ольга Матюшина звернулася до Мін’юсту з проханням приїхати в Коцюбинське й провести громадські консультації щодо розміщення СІЗО в селищі, щоб представники міністерства почули думку громади. “Громада Приірпіння” проінформує коцюбинців про час і місце зустрічі, щойно Мін’юст визначиться з датою.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539