Як головним архітектором Ірпеня став 25-ти річний депутат НО з Вишгородщини

0

В Ірпені новий головний архітектор. Ним став 25 – річний член партії “Нові обличчя” з Вишгородьського району – Михайло Сапон.

Головний архітектор Михайло Копач звільнився більше місяця тому. Копача пов’язують з багатьма скандальними рішеннями Ірпінської ради, яка впродовж багатьох років видає з численними порушеннями дозвільні документи. З його ж ім’ям пов’язані десятки скандальних будівництв в Ірпені. Копач пропрацював близько двох років з Карплюком, який “притримав” на посадах багатьох посадовців з команди свого попередника екс-регіонала Володимира Скаржинського.

Про своє призначення провладним ЗМІ Сапон говорить, що часу на роздуми у нього не було, мовляв, рішення треба було приймати швидко, упродовж 24 годин. А також зазначає в улесливих інтерв’ю прокарплюківськім ЗМІ про те, що він був і раніше знайомий зі скандальним мером Ірпеня Карплюком, а з 2010 року і з ним “пересікався”.

bez-imeni

“Пересікання” з Карплюком позначилося на партійності Сапона. Згідно інформації на сайті ЦВК, Сапон з 2015 року депутат Вишгородської районної ради від партії “Нові обличчя” та член цієї партії.

bez-imeni

Під час виборів Сапон вже працював в Ірпінській раді, але на іншій посаді. Чоловік був заступником начальника Державного архітектурно-будівельного контролю Ірпінської ради.

Грошей Сапон, який витрачається на дорогу між Вишгородом та Ірпенем, заробляє доволі мало. Каблучка на руці свідчить, що він одружений. Разом з родиною (припускаю, що дружиною) заробив у 2014 році менше 53 тисяч гривень.

bez-imeni

При таких скромних доходах він не має ні житла, ні машини. У декларації самі прочерки.

bez-imeni

Офіційна злиденна картина не стала на заваді хлопцеві, аби щодня з селища іншого району їздити до Ірпеня на роботу. Офіційно рішенням ради депутат Сапон закріплений за Димерським районом. Тобто, маючи такі незначні статки, він має і на громаду Димера відволонтерити, і на сесіях і комісіях Вишгородської ради відпрацювати, і ще й в Ірпені…

З огляду на те, що Карплюк має земельні ділянки у Вишгородському районі, своя людина у Вишгородській районній раді йому не завадить. До слова, всього депутатів у цій раді від “Нових облич” лише 2.

Повний тезка новопризначеного головного архітектора Ірпеня значится абітурієнтом Київського національного університету будівництва і архітектури. Це дані за 2012 рік. Якщо це одна й та ж сама людина, то студент Сапон заледве встиг цього року отримати диплом бакалавра.

Громадськість як завжди про призначення головного архітектора дізналась пост-фактум. В соцмережі обурюються тим, що як завжди призначення на досить відповідальну посаду відбулось без конкурсу і жодних обговорень й не відомо, за які заслуги 25-ти річний молодик отримав таку відповідальну посаду.

1

Припускають, що це новий виток дерибану.

1

Зрозуміло, що мешканці Ірпеня висловлюються щодо факту призначення Сапона на посаду архітектора досить емоційно, оскільки останнім часом у місті колапс через постійні скандалів із забудовниками.

Зрозуміти їх можна, адже якщо Сапон продовжить практику свого попередника, то це буде катастрофа для Ірпеня, яка фактично вже настала й місто треба рятувати.

bez-imeniАвторка: Ніна Костенко, журналіст

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539