Як НО залишили дітей без ялинки, подарунків та поцупили документи

0

Бюджетна сесійне засідання Коцюбинської селищної ради довела небажання Нових облич працювати на громаду. Ялинки та іграшок дітям за бюджетні кошти не буде. Про це вже у Коцюбинському знають майже всі.

Саме тому волонтери влаштували майстер-класи, аби діти своїми руками зробили іграшки на новий рік.

Люди, які відпрацювали на виборах, залишаться теж до свят без грошей. Фракція Нові обличчя вирішила не голосувати за ці питання. У Команди Матюшиної стандартно бракує кількох голосів для прийняття рішень.

Попри те,що депутати відголосували за матеріальну допомогу соцнезахищеним – її не виплатять.

Як виявилося після сесійного засідання, деякі депутати Нових облич – злодійкуваті. Шестеро з них поцупили після сесії листки поіменного голосування. Відповідно навіть матеріальну допомогу перед святами, за яку відгололували депутати руками, не зможуть виплатити. Без поіменного голосування Матюшина просто не має права підписати рішення. Юридично не вистачає голосів.

Тримай злодія: хто з депутатів поцупив листки поіменки?

Двоє депутатів, які працюють під час засідання як члени секретаріату і мають вести протокол, шоковані. Вони не можуть завершити роботу над протоколом засідання, бо нема документів. До секретаріату входять Наталія Пилипенко та Галина Багінська, яка, до слова, представляє партію Нові обличчя.

“Попереднього разу всі вихідні я обдзвонювала депутатів, які забули розписатися у листках поіменного голосування, щоб вони це зробили. Всі ж дорослі люди. Всі мають знати, що за законом введено поіменне голосування. Цього разу для кожного депутата зробили його особистий листок. Ніхто вже не може сказати, що не було часу підійти та придумати інші причини. У результаті шестеро депутатів навіть протягом цих кількох тижнів не спромоглися здати листки. Всі шестеро – представники партії Нові обличчя. Це голова фракції Сергій Даніш, екс-секретар КСР Юлія Главацька, Катерина Ющенко-Корбут, Людмила Узерчук,  Сергій Міщенко, Ігор Рожанський,” – каже Пилипенко.

“Офіційним зверненням як член секретаріату я повідомила про ситуацію голову. Також звернулася до голови регламентної комісії Євгена Домбрвоського з проханням напрацювати пропозиції щодо процедури поіменного голосування,” – додає Пилипенко.

Відповідно селищна голова не може підписати жодного рішення ради.

“Я всім кажу, що кожного разу я думаю, що гірше вже не вигадаєш і депутати знаходять все новий “творчий” підхід до того, щоб зривати роботу ради. Ну що ж. Єдине, що можна в цій ситуації зробити – це донести інформацію до людей. Виборці мають знати, хто пройшов завдяки їхнім голосам, здобутих на піарі  за бюджетний кошт, до влади. Яких людей, образно кажучи, “найняли” на роботу депутата  – таку якість роботи і маємо.  Нам нічого не залишається, як знову просити виборців контролювати роботу своїх депутатів, ходити на сесії і давати доручення виборців. Щодо новорічних свят, то ялинки у нас будуть. І прикраси у нас будуть. Світ не без добрих людей. Навіть підприємці селища згодилися допомогти. Хоча це не їхній обов’язок. Вони чесно сплатили податки. Просто у нас є депутати, які не можуть відповідально розподілити бюджетні кошти,” – наголошує селищна голова Ольга Матюшина.

“Я публічно прошу комісію з питань регламенту напрацювати механізм поіменного голосування, під протокол довести його до відома депутатів КСР. Викликати на засідання комісії 6 депутатів, які не здали листки поіменного голосування і під протокол заслухати їхню агрументацію. Це не дитячий садок. За свої вчинки або бездіяльність треба вчитися нести відповідальність,” – додає Матюшина.

До селищної голови звернулася не лише Пилипенко, а й Галина Багінська. Член секретаріату від Нових облич теж наголошує на тому, що так працювати вона не може.

bezyimyannyij

Ключове питання: навіщо було красти документи?

Тут у мене є кілька припущень. Оскільки Нові обличчя не хотіли платити ТВК і не голосували за це питання, то поіменка була б доказом того, через кого не виплачуються гроші. Хто не голосує. А невиплата заробітної платні – це кримінальна відповідальність. Тут найцікавіше те, що з фракції Нові обличчя лише частина не здала листки поіменки. Тобто докази того, як голосували інші партійці – є.

Тобто головний кістяк команди НО себе вберіг (Даніш, Главацька, Узерчук, Ющенко-Корбут), а іншу частину команди, виходить підставив.

Більше того, викрадення поіменки фактично завалило формування нового виконкому.

Навіщо Коцюбинському новий склад виконкому? 

Старий виконком, який сформували за часів екс-регіонала Вадима Садовського зібрати вкрай важко. Члени виконкому вже не ходять. Нема кворуму. Для людей, які не сильно розбираються в місцевому самоврядуванні, треба пояснити, що таке виконком.

По суті – це мікроКабмін. Тобто Верховна Рада формує Кабмін, а селищна рада – виконком. Кабміни загалі, як бачимо, можуть змінювати склад кілька разів за каденцію ради, якщо населення і влада бачать, що він працює неефективно. У нас в Коцюбинському, як завжди унікальний приклад на всю Україну. У нас наш місцевий Кабмін (виконком) працює вже 3 каденцію.

Уявіть, щоб тричі проходили вибори до Верховної ради, а при цьому склад Кабміну був незмінний? Такого в історії не було. А у нас є. Виконком числиться старим складом вже 3 каденцію.

Всі знають, що ми єдиний населений пункт, який затвердив тариф не у жовтні, а у грудні. Селище опинилося під загрозою відключення опалення посеред зими. Це сталося саме тому, що деякі наші члени мікроКабміну за три каденції вже не хочуть туди ходити. Хтось навіть написав заяви про вихід з виконкому. Але це депутатську більшість не бентежить.

У принципі для мене це все очікувано. Я був на бюджетній комісії, яку очолює депутатка Людмила Узерчук (Нові обличчя) і там не відголосували ЖОДНОГО питання. Ні тому ялинки дітям, ні тобі грошей за роботу членам ДВК і ТВК. Це при тому, що раніше Узерчук наголошувала, що питання виділення коштів на вибори не пройшло бюджетну комісію, саме тому вони знімала дане питання з порядку денного на попередніх сесіях.

Що ж тепер відбувається? Комісію сформували минулого місяця. Я пішов на засідання, а депутати там не голосують. Узерчук просто не поставила ЖОДНЕ питання на голосування. Сказала, щоб вирішували на сесії. Ви таке чули? А навіщо нам тоді бюджетна комісія, яка має розглянути питання та відголосувати? Напевно виключно для того, щоб Узерчук себе відчували хоч десь головою.

Що ж відбувалося на бюджетній сесії?

Для тих, хто не відвідав засідання, на якому депутати злодійкувато поцупили документи, треба розповісти, що ж там і як відбувалося.

Коли розпочалася сесія, то на сцені стояла скринька для таємного голосування. Нагадаю, що на минулій сесії питання обрання секретаря не набрало потрібної кількості голосів. Даніш, який позиціонує себе як кандидата на посаду секретаря, не голосував і таким чином тоді це питання не розглядали. Цього разу питання секретаря навіть не вносили в порядок денний. Тому до кінця сесії скринька простояла просто так. Ініціативи навіть від самих депутатів Нових облич не було. Чому? Все просто. Їм елементарно не вистачало голосів. Не було на сесії дерибанника лісу Владислава Євстєфєєва, Анатолія Столяра, а Ігор Роданський взагалі запізнився.

Даніш же у цей час залишається другий місяць єдиним депутатом, який не працює у жодній з постійних комісій ради. Тобто він навіть не намагався увійти в якусь з комісій, щоб вирішувати зараз питання громади. Сидить і чекає на посаду, хоча не визнає, що вибори відбулися у законний спосіб.

У Людмили Узерчук, яка обіцяла питання виплат ТВК і ДВК розглянути на сесії (на комісії не змогла собі цього дозволити), одразу виникла пропозиція виключити це питання з порядку денного і з бюджетного блоку. Таке “дежа-вю” ми спостерігаємо вже 4 місяць. Новим обличчям завжди вистачало для зняття питання голосів. Але тут система дала збій.

Як я вже казав голосів не вистачало. Були присутні на сесії 20 депутатів і селищна голова. Тобто рада мала на загал 21 голос. З них 8 голосів – це фракція Нові обличчя та два депутати – Олександр Хвостенко й Олексій Зінкевич. З команди активістів, які пройшли до влади були всі 10. Таким чином вперше Нові обличчя не мали достатньої кількості голосів ані щоб прийняти рішення, ані щоб зняти питання. Пропозицію Узерчук не підтримали більшістю голосів. 14 вони не могли набрати за такої присутності аж ніяк.

Узерчук одразу заявила, що вона тоді за всі інші пункти голосувати не буде. Позиція!!! “Всі інші питання”, для розуміння, це ялинка дітям, іграшки на ялинку, подарунки, виділення коштів на вуличне освітлення та оплату за проведення будівельної експертизи каналізації по вул. Бакала.

Тобто депутати вирішили не просто не розрахуватися за роботу людей на виборах, а й взяти коцюбинців у заручники.

Даніш разом із своєю командою Нових облич вкотре почав кричати, що вибори незаконні. У селищної голови постало цілком слушне питання.

“Я 4 місяць спостерігаю за депутатами, яких обрала громада. Я поважаю принципових людей. Хто вважає, що вибори 17 липня незаконні – може на знак протесту скласти мандат. А чого було балотуватися? Я не розумію. Результати виборів є на сайті ЦВК. Я нагадаю, хто з тих, хто не голосує за виплату коштів людям, не був депутатом до 17 липня: Сергій Даніш, Іван Лизун, Олексій Зінкевич, Олександр Хвостенко. Де ж принциповість цих 4 чоловіків? Яке моральне право у депутатів не визнавати вибори, але визнавати себе депутатами і приходити на сесію, щоб просто відсидітись та ще й поцупити документи? Принциповості я не бачу. Я бачу бажання й далі розхитувати систему. Суд вже довів, що переворот влади 8 квітня був незаконний. Депутати мають розуміти, що вони шкодять людям. Члени ДВК і ТВК мають отримати гроші за свою роботу перед Новим роком. Працювали і вдень і вночі. Я ставила пропозицію Узерчук на голосування. Не було у депутатів достатньої кількості голосів. Таким чином вони вирішили: ні людям коштів за роботу, ні дітям ялинки з іграшками, ні громаді вуличного освітлення. І нікого не цікавить, як селищна голова має зробити так, щоб було світло, були ялинки, були подарунки і щоб не відключили опалення,” – наголошує селищна голова Ольга Матшина.

Бюджетний блок завалили цілком і повністю. Відголосували виключно матеріальну допомогу. Керівник планово-економічного відділу Олена Лютенко наголосила, щоб більше депутати не стимулювали подання на допомогу з бюджету, бо на це вже немає грошей. Тут варто сказати, що лише з приходом Нових облич зросла кількість людей, які подають заявки на допомогу. Не виключаю, що це спосіб розрахуватися з людьми й дати якісь соцблага за рахунок бюджету, в який Нові обличчя не принесли ані копійки.

Але навіть ці рішення не можуть вважатися такими, що прийняті, бо у секретаріату нема листків поіменного голосування. Відповідно на свята – всі без грошей завдяки Новим обличчям.

Як завалили виконком

Ситуація з виконкомом не просто критична. Вона кричуща. Ми єдина рада в країні за всю історію, яка має один і той самий склад виконкому протягом 3 (!!!) каденцій.

На засіданні ради відголосували за новий склад виконкому – 15 чоловік. Голова просила 13, бо кворум завжди під загрозою. Відповідно рішення можуть не прийматися.

Селищна голова внесла на розгляд ради кандидатури до виконкому. За законом кандидатури на розгляд ради може виносити виключно голова.

bezyimyannyij

Коли поставила на голосування начальника планово-економічного відділу за посадою, як і минулого разу депутати НО не знали, що робити.

Додатково внесли на голосування ще дві кандидатури – Ігоря Чижевського, який входив до робочої групи, що проводила аналіз тарифу з боку громади, та Тетяну Щербакову – волонтерку, яка працює над вирішенням питання безпритульних собак.

Депутати підтримали тільки дві кандидатури – Малла Сеідова і Олену Толочину. Але і такий прогрес не можна зафіксувати як рішення депутатів – бо нема результатів поіменного голосування.

Таємна нарада

Під час сесійного засідання фракція Нові обличчя просила перерву. Було видно, що вони не здатні самостійно прийняти рішення про те, що робити і як голосувати за кандидатури виконкому.

Для того, щоб порадитися, вони пішли геть з зали Будинку культури, аби інші депутати і головне – їхні виборці – не могли їх чути.

Після цього відбулося саботування і майже тотальне ігнорування голосування за кандидатури виконкому. Маллу Саідова підтримала Катерина Ющенко-Корбут. Узерчук теж потягнула руку, але не тут то було.

“Я чула, як Даніш скомандував не голосувати взгалі. Ще й прикрикнув на Узерчук, яка тягнула руку. Потім попросили перерву. Я так розумію, що важко депутатам Нових облич зрозуміти самим, голосувати чи ні. Треба радитися. Щербина і Денисенко з Ірпеня їздити перестали і у них повне нерозуміння, як голосувати. Після перерви, коли всі, ймовірно, отримали вказівки, взагалі перестали голосувати ні “за”, ні “проти”, ні “утримався” – розповідає голова комісії з питань ЖКГ Олександра Куцан.

“Нові обличчя мене переконували, що я неправильно розуміла те,що відбувається на бюджетній комісії. Хоча є відео і чітко видно, що Узерчук навіть не винесла на голосування. Що вони нібито всі “за” новорічні витрати.Так за результатами, що ми бачимо? За вони чи проти? Депутат Ірпінської ради Олексій Олійник сказав, щоб я купила ялинку на Новий рік для селища сама. Позиція зрозуміла. А щодо виборів наголосив, що з ТВК і ДВК розрахуються після того, як я заплачу за роботи в парку. Взагалі поведінка у деяких обранців громади просто ганебна. Депутати намагаються принизити або образити нас, але не розуміють, що вони просто принижують цим свою ж гідність,”- додає Куцан.

Підсумтки невтішні. Через дрібних злодюжків тим депутатам, які чесно і сумлінно здали свої листки для голосування доведеться знову сидіти і працювати. Нові обличчя виступають категорично проти електронної системи голосуваня. Звісно, тоді Даніш не встигне накричати за підконтрольну і безхребетну Узерчук. Тоді не буде зрозуміло, коли просити перерву і консультуватися в телефонному режимі з Ірпенем, тоді не вдасться вкрасти листки поіменного голосування. І тоді на кожного будуть беззаперечні докази для правоохоронців і громади.

Раджу громаді ходити на сесії і засідання комісій, щоб розуміти, як хто працює.

БезымянныйАвтор: Юрій Устиновський, мешканець селища Коцюбинське

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539