З прийдешніми святами: долучайтеся до створення різдвяного настрою

0

Після бюджетної сесії стало зрозуміло, що святкування Нового року громада має організувати традиційно своїми силами.

Грошей депутати не дали ні на ялинку, ні на іграшки, ні на гірлянди.

Тому активісти селища вирішили організувати майстер-клас.

Тут завдяки Ірині Латиш, Людмилі Демченко та Тетяні Щербаковій дітки своїми руками створили новорічні іграшки.

Вони будуть висіти на ялинці в Будинку культури.

bezyimyannyij

Ялинка у нас буде не лише в БК, а й поблизу БК в парку. Також ялинку встановили біля школи. Висота 5 метрів.

Ми дякуємо ІВЦ за те, що нам зварили каркаси для ялинок (2 п’ятиметрових). Торік вони зварили нам один 4-метровий. Також дякуємо лісникам за те, що нам нарізали гірок для цих каркасів. Працівники УЖКГ “Біличі” взяли вишку та зібрали ці ялинки (каркас+гілки).

Єдине, що дуже засмутило, ялинка поблизу школи виявилася найбільш проблемною для прикрашання. Сконтактуватися з директором Ігорем Лошицьким так і не вдалося. Було б цілком розумно, коли вишка складала ялинку одразу її і прикрасити, аби не тягнути до неділі і не надсилати вишку вдруге.

Організаційні здібності не проявили ані директор, ані його заступники, ані завгосп, дружина якого веде фітнес в орендованих приміщеннях школи.

З 18:00 в неділю ялинку прикрашають силами батьківського комітету. З’ясувалося, що гірлянди підключити проблематично. Я сподіваюся, що до Дня святого Миколая керівництво школи усвідомить, що організована 5-метрова ялинка має бути належним чином для дітей прикрашена.

Є з десяток підприємців, які працюють на території школи, і якщо кожен допоможе школі хоча б однією гірляндою, яку, безумовно, потім можна забрати собі назад, то у школярів найбільшого освітнього закладу селища буде прекрасний святковий настрій.

Де взялись прекраси для ялинок

Частину зробили діти цього року своїми руками. Як і торік, ці іграшки будуть висіти у БК. Наголошую, що з боку Ірпеня, який фінансує освіту і культуру селища, ми нічого не отримували ані торік, ані цього року.

Торік з бюджету, запланованого за часів Вадима Садвоського, ми змогли купити лише 4 гірлянди і 6 бурульок. Всі вони є, нікуди не пропали. Пані Людмила Узерчук може перерахувати (4+6=10). А ялинок всього 4. По дві іграшки на ялинку. Це все що є з бюджету.

Звісно, що я не могла допустити, щоб у нас на новорічні свята ялинки так виглядали. Торік ми прикрасили ялинку і іграшки зникли. Це були поробки дітей. Тобто матеріальної цінності вони не представляли.  Повторення минулорічної ситуації ніхто не допустить. Ялинку поставили біля БК.

І навіть вже у тестовому режимі випробували гірлянди.

bezyimyannyij

Більшість підприємців селища з розумінням поставилися до того, що треба допомогти прикрасити і селище, і ялинки. Багато хто шокований, що депутати ані на сесії, ані на комісії не відголосували за розподіл бюджетних коштів. Нагологую, що жоден підприємець чи громадянин не має допомагати владі прикрашати ялинки. Вони сплатили податки, які надійшли в бюджет. І цими грошима просто треба розпорядитися.

Але я всім підприємцям і активістам кажу, що, може, наступного року депутати порозумнішають. І наголошую, що все, що дадуть підприємці чи прості громадяни для прикрашання ялинок – можна буде спокійно забрати назад після свят для того, щоб далі на наступні новорічні свята прикрашати у себе підприємства. Сподіваюся, що на наступний рік у бюджеті закладуть достатньо коштів для прикрашання селища та проведення свят. Ми фактично жебраємо по людях при тому, що у нас річний бюджет наприкінці року майже не витрачений (майже 7 мільйонів).

Фасад клубу прикрашає “Атлант”, будинки якого розташовані поруч.

bezyimyannyij

Арку на вході в парк береться прикрашати провайдер “Бест”. Іграшки на ялинку в парку допоміг закупити Валентин Мілюков (ТОВ “Мастер-Енерго”). Гірлянди в парку (ялинка, дерева) закупили Віктор Губський, ТОВ “Базальт” Гарасюти. Окрім підприємців приходили допомогти прості мешканці селища, наприклад, Володимир Хоцький.

Іграшки також приніс директор іpay Євген Вєліканов. Ці іграшки ми повісимо в Будинку культури та в селищній раді. Сюди ж підуть іграшки, які принесла Валентина Ковальчук, Оксана Недавня та інші коцюбинці. Діти волонтерів прикрасили ялинку біля селищної ради поблизу пам’ятника Коцюбинського.

bezyimyannyij

Ця ялинка розташована і поблизу кінцевої зупинки 745. Якщо хтось має бажання – щодня є можливість по дорозі на роботу допомогти ділям прикрасити ялинку більш святково.

Для БК іграшки організували навіть утриманці ІВЦ.

Щодо ялинки поблизу школи, яку утримує Ірпінь. Розуміючи, що від Ірпеня нам не доводиться нічого масштабного чекати (дали з Ірпеня 20 тисяч грн на ремонт даху), я звернулася до директора Ігоря Лошицького, щоб він організував дітей для майстер-класів.

Також попросила орендарів, які у школі ведуть підприємницьку діяльність, разом організувати прикрашання ялинки.

Біля ліцею прикрашали підприємці Михайло Максюк, Сергій Пулярт, Олег Главацькій. Особливо попрацював Михайло Максюк.

bezyimyannyij

Святкові вогні відбиваються у нас і в шибках.

bezyimyannyij

Наголошую, що всі прикраси підприємці після свят можуть забрати. І я дякую кожному, хто зголосився допомогти, щоб організувати свято нашим дітям і створити святковий настрій односельцям.

Всім підприємствам розіслані листи, щоб вони прикрасили свої фасади. Найкраще прикращене підприємство ми відзначимо. Аналогічно прошу всі торгові точки по можливості прикрасити фасади до Нового року. А коцюбинців прошу купувати там, де найкраще прикрашено. Значить там власник магазину дбає про те, щоб Ви вийшли не просто з товаром, а з позитивним настроєм.

Звідки взяли подарунки дітям

На щастя, в бюджеті з початку року вже були заплановані видатки саме на цукерки дітям. Але коли пані Узерчук торік планувала бюджет, то заклала кошти лише на новорічні подарунки.

На дітей інвалідів видатків не передбачила. Їх традиційно вітають в бібліотеці. Подарунки за Садовського організовувала КСР. Цього року за відсутності грошей зголосився допомогти Гапонов (власник аптек та низки магазинів). Минулого була та ж сама ситуація і допомагав “Атлант”.

Щодо подарунків на День Миколая, то тут довелося розділити кошти закладені на початку року в бюджеті між новорічними подарунками і між подарунками до Дня Миколая. Бо на День Миколая бюджетна комісія взагалі нічого не закладала.

Подарунки дітям роздадуть на двох виставах в Будинку культури, які будуть присвячені цим двом святам.

bez-imeni

Квитки на ці два заходи розподілить апарат селищної ради між дітьми-інвалідами, багатодітними сім’ями, переселенцями, працівниками бюджетної сфери, зокрема працівникам освіти. Розподіл буде відбуватися так, щоб різні діти хоча б раз потарпили на одну з вистав.

Щодо працівників медицини, яку також мав би фінансувати Ірпінь, то ми переговорили з “Неолаб” (підприємство, який орендує кімнату в поліклініці). Ті працівники, в яких є діти мають до Нового року отримати подарунки. Виходимо із ситуації, яка склалася в наслідок байдужості більшості коцюбинських депутатів та депутатів Ірпінської міської ради.

Також наголошую, що для тих, хто не належить до вищеперерахованих груп, є можливість зводити дитину на виставу “Царівна Несміяна”, яку організовують коцюбинці на комерційній основі. Коштує квиток 60 гривень. Ми намалаглися зробити все можливе, щоб діти різних соціальних груп в селищі могли зводити дітей на ялинку в Коцюбинському.

На Різдво релігійні громади зголосилися теж організувати дітям свято. Про графік ми повідомимо, щойно нам стане відомо.

Якщо Ви бачите, що у Вас поряд живуть самотні літні люди або сусіди, які опинилися в складних життєвих обставинах – не будьте байдужими. Навідайтеся до них на свята. Їм не так треба подарунки, як просто наша увага.

Свій кабінет у неробочий час я віддаю волонтерам та дітям активістів, які роблять на фронт листівки та підсвічники.

bezyimyannyij

Я всім діткам дуже дякую за допомогу, бо працювали вони не один день. Допомагали прикрашати і ялинки у селищній раді.

bezyimyannyij

Стоїть ялинка і в залі селищної ради. Вгорі допомагали дорослі. Депутати дітям коштів на ялинку не дали. А наші діти зробили навіть для депутатів.

bezyimyannyij

Дорослі готують передачу на фронт. Всі охочі допомогти -звертайтеся до Людмили Демченко та Володимира Маслюка.

УЖКГ “Біличі” буде займатися прикрашанням своїх ялинок вже на робочому тижні, бо персонал два дні відпрацював на заклади освіти та культури, про які мав би подбати Ірпінь.

Так само поліція пообіцяла попрацювати над тим, щоб ялинки поблизу відділку були святковими.

Прошу всіх мешканців по можливості також прикрасити свої оселі (вікна, двері). Святкова атмосфера у дворах приватного сектору та у дворах будинків залежить від кожного з нас. З прийдешніми Вас святами.

Без іменіАвторка: Ольга Матюшина, голова смт Коцюбинське

 

 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539