В ЖК «Львівський» у Петропавлівці відбудеться святковий ярмарок

0


«Ярмарок на Львівському» – саме таку назву носитиме свято, яке влаштовують мешканці однойменного житлового комплексу Петропавлівської Борщагівки, що на Київщині.

ЖК Львівський – один з найбільших ЖК в селі  Петропавлівська Борщагівка, тут проживає близько 3000 жителів.

«Ми не хочемо, щоб Львівський був  звичайнісіньким спальним кварталом, тому вирішили вводити традиції якихось спільних свят. Так і виникла ідея «Ярмарку на Львівському». А для того, щоб свято носило масштабніший характер до участі у ярмарку були запрошені  не лише мешканці житлового комплексу, а і  всього села Петропавлівська Борщагівка та  Чайки», – розповідає співорганізатока ярмарку, кондитер Катерина Таран.

На сьогодні оргкомітет  отримав близько 30  заявок від учасників з обох сіл. Різноманіття учасників вражає. Тут і майстри, і дизайнери аксесуарів та одягу ручної роботи, і кондитери, і художники, а також віртуози вуличної їжі.

«На ярмарку можна буде оглянути і придбати різноманітні вироби: мило та свічки, іграшки з фетру та новорічні елементи декору,  сумочки з бісеру або фетру, справжні валяні вироби з шерсті та шовку, в’язані речі і навіть годівниці- конструктори для птахів», – розповідає  співорганізатор ярмарку, проектний менеджер, Міла Ратушна.

“Мене надихає природність та простота матеріалу, його еластичність та корисні властивості, а також давня народна традиція виготовлення виробів з вовни, яка налічує більше тисячі років. – розповідаєучаснця ярмарку Ольга Тихонова, яка виготовляє взуття, одяг, аксесуари з натуральної вовни.  – При виготовленні виробів, окрім вовни, використовуються інші натуральні матеріали – шовк, віскоза, волокна бамбуку, коноплі, льону”.

Майстриня запевняє, що валянки носять на босу ногу і у найлютіші морози.

“Це не тільки тепле взуття, а й корисний вплив на організм завдяки унікальним властивостям овечої вовни. Попри те, що валяння – це трудомісткий та складний процес, натхнення та бажання творити переважують. До того ж в мене є вірні помічники – моя родина. Дочка завжди допомагає мені в цьому хоч і важкому, але такому цікавому процесі”, – додає Ольга Тихонова.

Таких майстрів як Ольга з їхньою унікальною продукцією ручної роботи на ярмарку буде понад два десятки, то ж з пустими руками піти буде важко.

“І голодним лишитись тут також не дадуть. Частуватимуть смаколиками гостей свята  кухарі та кондитери. Свіжа випічка, домашній хліб та сандвічі, ароматний глінтвейн – це далеко не весь перелік того, що можна буде спробувати на ярмарку”, – додає кондитер Катерина Таран.

Світлини виробів кондитера Катерини Таран, учасниці ярмарку.

Крім того на Львівському можна буде придбати господарчі товари, продукти з Європи та фермерську продукцію, яка як раз стане у нагоді для приготування  страв до святкового Новорічного столу.

Варто зазначити, що «Ярмарок на Львівському» – це не просто торгівельний захід. В першу чергу це свято для усіх гостей. Саме тому організаторами була розроблена ціла програма, яка включає в себе: українські та новорічні пісні, колядки та щедрівки, які для гостей заспівають найкращі колективи Києва. Для наймолодших гостей розважальна програма від казкових персонажів, катання на поні. Тематична  фото – зона та святкова лотерея також створить незабутню пам’ятну атмосферу. Крім того  кожен охочий зможе розказати віршик  Санта Клаусу та Янголяткам, а всі чемні діти отримають пряник від Святого Миколая.

Стартує ярмарок 24 грудня об 11.00  на алеї ЖК «Львівський» с. Петропавлівська Борщагівка і продовжиться до вечора. Оргкомітет «Ярмарку на Львівському» запрошує усіх охочих розділити радість від святкування  і обіцяє, що буде цікаво, смачно та весело!

Схема проїзду до ЖК Львівський

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539