Працівник Кабміну купив ділянку 12 соток під Києвом за 4,7 тисяч доларів

0


У селі Гатне під Києвом заступник заввідділу секретаріату Кабміну Сергій Козуб придбав 12 соток землі за 122 тис. грн. Про це йдеться в
електронній декларації чиновника.

У селі Гатному 1 сотка земельної ділянки коштує в середньому 3-4 тис. доларів США. Наприклад, в оголошенні нижче пропонується 15 соток за 50 тис. доларів, тобто 3 300 доларів за сотку.

12 соток відповідно коштуватимуть 40 тис. доларів, а по курсу 26 гривень за долар – це 1 млн 40 тис. грн.

Чиновник придбав ділянку у 8,5 разів дешевше. Згідно з даними в декларації, земельну ділянку площею 1240 кв. м продав Богдан Тромса 24 вересня 2016 року.

Тромса Богдан Олександрович є небожем безробітного депутата Гатненської сільської ради – Тромси Олександра Степановича. За попередньої каденції дядько був безробітним  і входив до Києво-Святошинської райради.

“Громада Київщини” поспілкувалася з депутатом Гатненської сільради Олександром Тромсою, чиї родичі продали задешево ділянку с лесі.

“Це родичі мої, по правді сказать, від вас я оце дізнався перший раз. Це брат двоюрідний мій – Тромса Олександр Олександрович, а в нього є син – Богдан Олександрович…Це не Богдана ділянка, це ділянка, мабуть, його батька, а батько на нього оформив. Батько получав 15 год назад цю ділянку земельну. І приватизував її, і це він, мабуть, на сина оформив, а син, навєрно, продав. Я так думаю. А так я не знаю,.. хто і за скільки продав – я ж не буду в них питать – воно мені не нада”, – відповідає депутат Тромса.

Тромса Богдан Олександрович, який продав землю так недорого, у 2013 році почав навчатися у  Боярському коледжі екології і природних ресурсів. Він пройшов за 14 бюджетним місцем у списку вступників до коледжу.

Покупець – Козуб Сергій Анатолійович, судячи  з його декларації за 2015 рік, заробив у Кабміні у 2015 році майже 147 тис. грн.

“Громада Київщини” звернулась до Кабінету Міністрів України для уточнення інформації щодо посади чиновника через сервіс “Доступ до правди”.

“Козуб Сергій Анатолійович працює у Секретаріаті Кабінету Міністрів з 1 березня 2011 року, зокрема з 5 липня 2015 року призначений на посаду заступника завідуючого відділом інформаційного наповнення Урядового веб-порталу Департаменту інформації та комунікації з громадськістю… До призначення… працював у Департаменті зв’язків з громадськістю МВС”, – йдеться у відповіді на інформаційний запит.

Журналісти “Громади Київщини” зв’язалися з Сергієм Козубом за місцем роботи, аби поцікавитися, як так недорого вдалося купити земельну ділянку.


Сергій Козуб підтвердив, що мешкає в Гатному, але відповів, що по телефону коментувати придбання ділянки не буде.

“Я не хочу цього коментувати по телефону. А не по телефону, я не знаю, коли по часу зустрітися”, – відповів працівник Секретаріату Кабміну, але про всяк випадок записав номер телефону і пообіцяв зв’язатися для зустрічі.


Нагадаємо, Голова облради Ганна Старикова, купила квартиру в Ірпені від забудовника за 4 тисячі доларів. Ціна за нерухомість, як припускають активісти Ірпеня, теж була занижена.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539