Сніговий колапс Бучі: Федорук піарно чистить сніг біля катка

1

Користувачі соцмережі facebook скаржаться на погане прибирання снігу в Бучі.

Особливо люди нарікають на нечищені тротуари та слизькі непосипані дороги.

Журналістка з інвалідністю Уляна Пчолкіна, яка мешкає в Бучі в нещодавно збудованому ЖК “Центральному”, жаліється, що в центрі міста сніг зовсім не чистять.

“ЖК “Центральний”, вул Нове шосе 8, 8-а, 8-б. В нашому дворі сніг не прибирають. Розчищені лише тротуари. Дороги жодного разу за зимовий період не були розчищені від снігу. Через це виникають складнощі з переміщенням у дворі. Маломобільні громадяни не можуть пройти ні до свого авто, ні винести сміття, навіть потрапити в аптеку чи магазин. Авто неодноразово застрягали у дворі, через що навіть швидка не змогла проїхати! Всі заявки телефоном та прохання до комунальників – ігноруються. Зараз пишемо колективний лист на начальника ЖКГ”, – розповідає Пчолкіна.

Жінка говорить, що зверталася кілька разів до свого депутата Андрія Подкідишева і той власноруч чистив дорогу й допогавав виїхати її машині.

Інша бучанка Наталія Давискиба, яка мешкає в центрі навпроти базару також жаліється на те, що дороги та тротуари в місті не чистять.

В коментарях під постом бучанці жартома припускають, що дороги не чистять у зв’язку з тим, що мера Бучі Анатолія Федорука, якого підозрюють у розкраданні землі, в судах захищають дорогі адвокати й всі кошти витрачаються туди.

Бучанець Олександр Кулібабчук, який мешкає в Лісовій бучі в ЖК Річч Таун пропонує телефонувати напряму працівникам Бучанського ЖКГ й вимагати в них вирішення проблем зі снігом у місті.

“Вулиця Пушкінська 3в, 3б не чисто містом принципово 3 роки. Я звертався до Олени Докай, до Кравчука -марно, додзвонився до головного інженера ЖКГ Лариси Анатоліївни, яка мені сказали, що збиральна техніка працює за планом, треба чекати. На моє запитання надати телефон водія для КООРДИНАЦІЇ- кинула слухавку. Тут же вдалося поговорити з начальником ЖКГ Кравчуком. Той навпаки сказав, що техніки немає і всюди по Бучі жахлива ситуація зі снігом. Наше ОСББ третій рік поспіль наймає приватника, який чистить міську дорогу. Взагалі вулиці: Яблунська, Новояблунська, Пролетарська до цього часу нечіщени. На листи не відповідають взагалі”, – занепокоєний голова ОСББ Олександр Кулібабчук.

Завідуюча відділу житлово-комунального господарства Бучанської міської ради Олена Докай не бачить проблеми в нечищеному снігу та не почипаних слизьких дорогах у місті, жінка радить в соцмережі бучанцям більше ходити пішки:

“В таку погоду краще пішки пройтись”.

Нечищені дороги також в мікрорайоні Склозаводський, зокрема, Ганна Новіченко просить почистити вулиці Остапа Вишні та Стадіонну.

Ось так виглядає проїжджа частина однієї з вулиць на Склозаводі.

Натомість, адміністратори сторінка в соцмережі, яка має назву “Бучанська міська рада. Офіійна сторінка”, проблеми з нечищеними вулицями в Бучі не бачать. Вони викладають фото техніки, яка нібито працює в Бучі та демонструють як ідеально розчищений сніг біля будівлі Бучанського міськвиконкому.

Фото: Бучанська міська рада. Офіційна сторінка

Ще кілька фото зроблені навколо льодового катка, що встановлений поряд з ЖК “Центральний”. Саме там, де каток та Луна-парк працюють на комерційні основі, сніг власноруч піарно чистив мер Бучі Федорук. Про це також написали на сторінці “Бучанська міська рада. Офіційна сторінка”.

Фото: Бучанська міська рада. Офіційна сторінка

Начальник БУЖКГ Володимир Кравчук скаржиться, що комунальна техніка не справляється з такою кількістю опадів. Окрім того Кравчук каже, що машини стоять без гаражів і часто виходять з ладу.

Поки готувався матеріал до друку, у дворах ЖК “Центральний” дороги почали чистити.

Чого не можна сказати про прибудинкові території в інших, віддаленіших від центру районах.

Прибудинкову територію біля багатоквартирних будинків комунальники Бучі в більшості випадків не чистять.

 

 

 

 

1 Comment

  1. Анонім 1 Березня 2018 at 07:26

    За останні дні,що іде сніг, по вул. Яблунська ( в сторону Л. Бучі) жодного разу не було техніки, яка прибирала б сніг. Але що саме цікаво, вчора трактор прочистив але тільки до новобудов на вул. Кожедуба, а далі….. «повзіть», як хочете.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539