Червакова: У парламенті буде об’єднання “Київщина”

0

До складу міжфракційного об’єднання можуть увійти кілька десятків депутатів. Про це “Громаду Приірпіння” проінформувала народна депутатка Ольга Червакова.

Переважно ті, кого обрали в мажоритарних округах області. Ініціював створення МФО депутат Ярослав Москаленко (96 округ, м. Буча, Славутич, Бородянський, Іванківський, Поліський, Вишгородський райони – очільник “Воля народу” в минулому член ПР).

“Головне завдання цього міжфракційного об’єднання буде вирішення на вищому законодавчому рівні нагальних проблем Киівщини. Це і підтримка органів місцевого самоврядування, боротьба з корупцією, розробка та впровадження на рівні області медичних реформ, розвиток приміських зон, це і розвиток міст та селищ в контексті децентралізації. В зоні нашої уваги буде реформування чорнобильського законодавства, а також зоною окремої уваги буде питання житлового-комунального господарства, особливо в пристоличних населених пунктах”, – наголошує Ярослав Москаленко в коментарі “Громаді Приірпіння”.

Окрім депутатів-мажоритарників, увійдуть і депутати-списочники, які допомагають громадам Київщини вирішувати їхні проблеми. Зокрема нардепи від БПП Марія Іонова та Ольга Червакова.

“Першим кроком буде зустріч з головою ОДА для узгодження проблемних питань регіону: щодо соціальних питань і питань забезпечення житлом учасників АТО. Плануємо з’ясувати позицію обласної влади, як протидіяти маніпуляціям з землею, коли начебто під атошників виділяється земля, яка потім опиняється у забудовників, які зводять хмарочоси, знищуючи зелені зони”, – каже народний депутат Ольга Червакова.

“Я увійшла до цієї групи, щоб це питання було пріоритетним, і ніяких компромісів і пояснень щодо “необхідності розвитку” шляхом знищення захищених територій ми більше не чули”, – додає Червакова.

Установчі збори МФО плануються на п’ятницю 20 січня. На цих зборах нардепи мають обрати голову.

Народний депутат Михайло Гаврилюк, якого обрали мешканці Приірпіння по 95 мажоритарному округу,  входитьдо МФО “Буковина”, оскільки він з Чернівецької області. Він поки бажання увійти в МФО “Київщина” не виявив.

Нагадаємо, Ольга Червакова допомагає громаді Приірпіння протидіяти злочиному знищенню зелених зон, регулярно інформує про дерибани місьцевої влади правоохоронні органи, зокрема прокуратуру. За її зверненнями відкриті кримінальні провадження, які розслідують правоохоронці. Також Червакова допомагає Коцюбинському з вирішенням інфраструктурних проектів.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539