Чому Федорук живе в “недобудованому” будинку?

0

Будинок, у якому живе Бучанський міський голова Анатолій Федорук не зданий в експлуатацію. В цьому будинку родина мера живе вже майже 7 років, а він і досі чомусь значиться в декларації Федорука як об’єкт незавершеного будівництва. В чому ж причина?

На судах, де обирали міру запобіжного заходу та вирішували питання відсторонення мера Бучі від посади, Федорук називав свою домашню адресу – місто Буча, вул. Шевченка, 79 й переконував судей, що він не приховує адресу свого проживання.

За цією ж адресою, в липні 2016-го року працівниками ГПУ був проведений обшук та були вилучені документи, які підтверджують злочинну діяльність Федорука.

Як бачимо з фото, будинок не виглядає недобудованим.

 

Фото всередині будинку також свідчать про те, що він не перебуває в стадії ремонту.

 

Земельна ділянка під цим будинком була виділена дружині Федорука Людмилі у період з 2003 по 2005 роки. Але обсяг усього наділу навколо будинку – майже пів гектара. Ще 40 соток для родини мера отримав батько Людмили Федорук Іван Кулик.

До речі, оформлення земельних ділянок на родичів Федорука відбувалося без перешкод, в той час, коли Федорук масово відмовляв простим бучанцям в отриманні земельних ділянок, посилаючися на відсутність Генерального плану Бучі.

За свідченням бучанців, Федорук завершив будівництво будинку на Шевченка та вселився до свого маєтку у 2010-му році. До того він нібито жив за адресою: м. Буча, вул. Вокзальна, 101, кВ. 114, де, до слова, прописаний до цього часу. Ця квартира була оформлена на матір Федорука й опинилася у власності жінки після того як Федорук вирішив питання оформлення земельної ділянки під ринок в місті Буча по вул. Горького (новий ринок). Власником цього ринку на той час був підприємець з Ірпеня Віктор Калінкаров. На скільки мені відомо, квартира тоді обійшлася у 8 тисяч доларів.

Цікаво, що на сьогоднішній день мати Федорука постійно проживає  у Бучі, по вул. Некрасова, 2, в котеджі, вартість якого складає понад 200 тисяч доларів.

Примітно, що підприємницькою діяльністю мати Федорука не займалася й природа походження цих коштів має бути визначена окремим кримінальним провадженням.

У е-декларації Федорука ми бачимо безліч об’єктів нерухомості, які оформлені на його дружину та дочку. В той же час будинок, де він мешкає вже понад 6 років до цього часу не зданий в експлуатацію.

Справа в тому, що для мера міста не може бути жодних перешкод у оформленні будинку – у нього в руках вся влада. Але чомусь він цього не хоче робити.

Судячи з фото, будинок Федорука, розміром щонайменше 300 квадратних метрів. Згідно діючого законодавства Федорук має сплачувати так званий податок на розкіш за кожний квадратний метр після 120 кв. метрів загальної площі. І ці кошти мають іти до місцевого бюджету Бучі. Але Федорук не поспішає наповнювати бюджет міста з власної кишені, проте не забуває використати для себе всі ресурси громади.

Але швидше за все є інша причина, з якої Федорук не узаконює свй будинок. Можливо, робить він це у зв’язку з тим, що проти нього відкрите кримінальне провадження за статтею, яка передбачає конфіскацію майна.

Мабуть, перебуваючи на посаді Бучанського голови й розуміючи, що всі його дії підпадають під кримінальну відповідальність, він все своє майно оформляє на своїх  близьких родичів, щоб у разі конфіскації не втратити награбоване. А маєтку, розміром більше 300 кв метрів взагалі нібито й немає.

 

Автор: Віктор Бархоленко, бучанець

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539