Суд по Прилипку знову перенесли – не з’явився другий адвокат

0

Судове засідання у справі Гостомельського селищного голови екс-регіонала Юрія Прилипка перенесли на 7 лютого 2017-го року.

Прокуратура підозрює Прилипка у шахрайстві.

Йому загрожує від 6-ти до 12-ти років ув’язнення.

Активісти, які були присутні в Ірпінському суді, переконані, що справу умисно затягують.

“Цього разу колегія суддів перенесла засідання у зв’язку з тим, що в суд не з’явився один із захисників Прилипка, а саме адвокатка Юлія Шестакова. Справа в тому, що ще на початку розгляду справи про шахрайство, Прилипко розірвав з нею угоду. Але перед сьогоднішнім засіданням вирішив чомусь договір поновити. Було дуже схоже на те, що судді не налаштовані розпочинати розгляд цієї справи. Шестакова передала суддям листа, в якому йшлося про те, що вона в цей час знаходиться в іншому суді у Києві. Колегія суддів прийняла рішення слухання перенести”, – розповідає як було в суді активіст з Гостомеля Юрій Сахненко.

Інший захисник – депутат Бучанської ради від “Батьківщини” Ігор Козак, який, згідно моніторингу Чесно, потрапив до лав прогульників ради, був присутній на засіданні.

Прокурор заявив, що можна почати слухати справу, так як права підозрюваного на захист не були порушені. Але судді не взяли до уваги його думку.

“Враження таке, що реформи судової не було. Питання по Прилипку – суд упереджений. Феміда на сьогоднішній день має не закриті очі – вона поглядає на терези. Хочу наголосити, що судять не просто громадянина, а судять “дуже впливову” посадову особу. Хоча на момент злочину він був лише депутатом, -зараз він має доступ до бюджету й ресурсів громади. А стаття, за якою його судять, – не вселяє довіри до цієї людини”, – додає Сахненко.

Нагадаємо, попереднє судове засідання було перенесене у зв’язку з тим, що в суді загубили документи зі справи Прилипка.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539