Сільрада Гатного відмовилася сканувати документи на інформзапит

0

Сільська рада села Гатне (Київська обл., Києво-Святошинський р-н.) не надіслала на запит копії документів, пояснюючи це тим, що потрібних документів немає в електронній формі. Про це повідомляє на своєму сайті “Доступ до правди”.

Користувачі сайту «Доступ до правди» – мешканці Гатного Олександр Бахмутов і Сергій Чагаров – звернулися до сільської ради Гатного із запитаннями про фінансування Громадського Формування з охорони порядку села Гатне «Оберіг» та щодо інформації із земельного кадастру. На обидва запити вони отримали ідентичні відповіді:

«Запитувана інформація наявна  тільки в паперовому варіанті, а відповідь на запит Ви просите надати в електронній формі.

Закон України «Про доступ до публічної інформації» не вимагає від розпорядника інформації здійснювати сканування (переведення в електронну форму) документів, які запитуються, навіть на вимогу запитувача», – йдеться у відповіді розпорядника.

Проте розпорядник запропонував запитувачам запитувачам ознайомитися із потрібними документами у приміщенні Гатненської сільської ради.

Юристка ЦЕДЕМу Віта Володовська вважає, що сільська рада Гатного все ж мала би надати інформацію запитувачам:

«Закон «Про доступ до публічної інформації» прямо не передбачає обов’язку надавати інформацію саме у тій формі, в якій просить запитувач. Водночас, Конституція гарантує громадянам можливість отримувати інформацію у будь-який спосіб на їх вибір. Враховуючи це, а також принцип максимального спрощення процедури отримання інформації, розпорядник мав би відсканувати документи, якщо у нього була наявна така технічна можливість і їх сканування не створило б надмірного обтяження для його роботи».

Переглянути запити й відповіді повністю  (1) і (2).

Зауважимо, що в сільській раді є оргтехніка з можливістю копіювання матеріалів. На столі стоять два пристрої, один із яких марки Xerox, під столом президії в сесійній залі сільради стоїть коробка, маркована як упаковка від багатофункціонального лазерного пристрою Canon i-Sensys MF216n.

Нагадаємо, раніше Гатненська сільська рада вже оскандалилася, відмовившись надати інформацію місцевому мешканцю Сергію Чагарову про рішення ради з тих мотивів, що запитувачу не виповнилося 18 років. За таке порушення законодавства, на голову сільської ради Броніслава Корицького було складено адмінпротокол Уповноваженим Верховної Ради з прав людини, після чого місцевий мешканець отримав інформацію в повному обсязі.

No Comments

  1. Александр 13 Лютого 2017 at 20:01

    Кто тут будет давать??? Бронислав ? Он уже купил домик в Германии, за счет продажи 6,4 га земли! Обериг – хорошо себя финансирует за счет продажи Романенком автоматов из зоны АТО.
    Дипутаты получившие по 5000 у.е и по 6 соток сопят в трубочку:) под пресингом: бобруйко-дроща-сафончик.
    Дроща кормиться с земли/коммунального предприятия/ресторана.
    Бизнес сафончика знает местный обнон, бобруйко-барыга еще тот:)
    И все это с покрывания депутатом Паламарчуком, судьями в зарплете с которыми его брат.
    Кто будет ответы давать? Они клали на всех и все!

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539