Ірпінські острови: Карплюк намріяв розширення до Житомирської траси

0

Окрім наближеної до Ірпеня Рубежівки, до об’єднання можуть увійти населені пункти, які з Ірпенем взагалі не межують.

Зокрема, це  Козинці, Хмільна, Любимівка, Гурівщина та Бузова. Приєднати до Ірпеня вирішили й село Бучу.

Таке рішення прийняли депутати Ірпінської міської ради на сесії 23 лютого.

“Громада Пріирпіння” пропонує читачам подивитися на мапу Київщини і оцінити відстань до населених пунктів, які можуть стати однією громадою. Всі вони – частина Києво-Святошинського району.

Депутати Ірпеня нарікають, що до проекту рішення не було додатків.

“Будемо сподіватися що об’єднання дійсно добровільне. Карплюк запевнив, що з громадами говорили. Секретар Денисенко при цьому кивнув. Єдине, що дуже дивує, як можна було втратити Ворзель який поруч, і при цьому об’єднуватися з Бузовою або Гурівщиною, які на досить далекій відстані від Ірпеня біля Житомирської траси”, – коментує редакції рішення ради голова фракції “Свобода” Богдан Мельничук. 

“Якщо в 2016 році в бюджет надійшло близько 600 мільйонів, то в 2017 році для ще більшого його наповнення Ірпінська рада приймає рішення про підвищення податків та зборів. Цікаво, чи відомо про це громадам, які нібито готові до об’єднання. Окрім податків є й інша складова – пайова участь від забудов. Як ми далі будемо наповнювати бюджет? Земля закінчиться і пайова участь теж. Влада Ірпеня вже киває на пойму. Вчора, наприклад, відголосували, аби на поймі забудували не 15 а 25 га. “Свобода” не голосувала. Ми демонстартивно покинули сесійний зал. Чи розуміють представники громад, які погодилися об’єднатися з Ірпенем, що вони будуть мати лише по 1-2 представники в Ірпені. Тобто кілька депутатів з на майже півсотні депутатів ради. А Ірпінь буде розпоряджатися їхніми землями. А оскільки нема звідки вже брати землю під забудову в Ірпені, то експансія може розширитися на інші громади”, – додає Мельничук. 

“Громада Приірпіння” вирішила поцікавитися в мешканців віддалених населених пунктів, чи знають вони про те, що відбулося в Ірпені на сесії ради.

“Оце клопіт який! Я не чула нічого про обговорення. Може, воно й було в громаді. Я не хочу приєднуватися до Ірпеня. Мені треба реєстри переносити туди. По газу треба до Ірпеня… В Ірпінь їздити в лікарню… Там лікарня краща? Самі ж місцеві на неї жаліються. Нащо воно нам? Документи переоформлювати треба… Нам до Боярки і до Ірпеня однаково! Які переваги? Мені воно для чого те переоформлення дурне,” – каже пенсіонерка Надія з Гурівщини.

Юрист з села Бузова переконаний, що приєднання до Ірпеня потягне за собою дерибан, що перегукується з думкою депутата Ірпінської міської ради Богдана Мельничука. Мешканець Бузової припускає, що і їх обкладуть додатковими податками.

“Вони роздерибанять тут все, що хочуть. Встановлять податки і збори. Відсутня інфомрація щодо правомірності цього рішення. Текст рішення на сайті Ірпінської ради відсутній. Не можливо всвтановити чи було дотримано вимоги закону про добровільне об’єднання територіальних громад. Ірпінь собі міг ініціювати, що хотів. В нас є теж своє рада. Ініціатива має бути обговорена громадою Бузової. Я про таке обговорення не чув. Має бути рішення сільської ради про надання згоди на добровільне об’єднання громад. На яких підставах вирішили нас приєднати? Абсолютно відсутня інформація з цього приводу. Як будуть документи, то можна буде аналізувати. Чи рішення Ірпінської ради законне, чи є порушення закону про добровільне об’єднання громад, тоді є підстава для скасування цього рішення. Які переваги отримає громада Бузової незрозуміло, а те що Ірпінь отримає контроль над землею і комнунальним майном – це очевидно”, – говорить юрист Юрій, який мекає в Бузовій.

“На землях Бузівської сільради та Михайлівської Рубежівки є дачні кооперативи. Їх багато, зараз є перспективи ввести дачі в експуатацію і реєструвати тут місце проживання. Для цього треба в т.ч. рішення ради. Як ми то будемо в Ірпені робити – це незрозуміло. Є острах щодо законності і прозорості цього процесу в Ірпінській раді”, – додає юрист з Бузової.

Активісти з Бузової вже звернулися до громади Коцюбинського. Вони цікавляться матеріалами справи і рішенням апеляційної інстанції, згідно з яким мешканці селища Коцюбинське оскаржили рішення своєї та Ірпінської рад про приєднання до Ірпеня.

Нагадаємо, що громада Ворзеля веде боротьбу супроти приєднання до Бучі. Активісти вже дійшли до касаційної інстанції.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539