Крадіжки в школах Бучі – у приміщення не пускатимуть батьків

0

Адміністрація Бучанської школи № 5 вирішила обмежити вхід батьків та родичів дітей до навчального закладу.

Причина для такого рішення, за словами керівництва школи, – епідеміологічна ситуація, крадіжки та псування майна.

Як стало відомо, в ніч з 22-го на 23-тє лютого з кількох класів молодшої школи були викрадені кошти, ноутбуки та інші цінні речі. Про це повідомив шкільний персонал.

Батьки такому нововведенню не раді.

“Кажуть, що вікна не ламали, а відчиняли якось з вулиці. В одному класі вахтерка почула шурхіт і пішла туди. Там ніби нічого не взяли. Як вона не злякалася? А взагалі, як може одна жінка охороняти таку велику школу, не розумію. Чому нема нормальної охорони, якщо в школі стільки дорогої техніки? І до чого тут взагалі батьки, якщо техніку зловмисники могли побачити, наприклад, у вікно”, – розповідає бучанка Ольга, дитина якої вчиться у першому класі школи.

Начальник відділу освіти Олег Цимбал запевняє, що це питання під контролем.

“Робимо тривожні кнопки, режим ходіння по навчальних закадах не є допустимим. На жаль, випадки крадіжок не лише у п’ятій школі. Проблема з вихованням наших людей. Я хотів би подивитися цим людям в очі, які забирають у дітей. Скільки треба мати мізків, щоб забрати у дітей? Не хочу говорити грубо, але якими словами цих людей можна назвати?”, – розповідає Олег Цимбал.

“Є охоронна фірма, яка школу охороняє. Є тривожна кнопка. Вахтерці, яка почула якийсь шурхіт, просто треба натиснути кнопку, за лічені хвилини приїдуть спеціалісти й розберуться. З першого вересня ми заключили угоду з однією фірмою але ця фірма вже не працює. В понеділок ми заключаємо угоду з іншою фірмою”, –  додає Цимбал.

Нагадаємо, кілька років тому батьків вирішила не пускати до школи адміністрація Бучанської школи № 4, своє рішення вони пояснювали переповненістю школи та тиснявою.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539