Мінекології Ірпеню: створення ландшафтного парку – недоцільне

0

Дирекція Нацпарку “Голосіївський” та Мінекології вважають ініціативу Ірпеня створити ландшафтний парк замість Нацпарку – недоцільною. Про це йдеться в офіційній відповіді на звернення народної депутатки Ольги Червакової.

Також НПП “Голосіївський” повідомляє, що просить в Мінекології кошти на винесення меж в натурі.

Восени 2016 року стало відомо, що з бюджету Ірпеня виділили 111 тисяч гривень на малюнок ландшафтного парку.  Цей малюнок депутати Нових облич презентували у Будинку культури селища Коцюбинське.

bezyimyannyij

Нагадаємо, що про недоцільність такої ініціативи говорили тоді екологи, які наголошували на тому, що зменшувати рівень природоохоронного захисту для лісу з Національного до регіонального парку – недоцільно. Подібне не передбачене законом.

bezyimyannyij

Аналогічні арументи наводив і очільник Нацпарку “Голосіївський” Борис Дробот.

bezyimyannyij

“Вважаю позицію Ірпеня, який знайшов понад 100 тисяч гривень, за словами Міністерства, на “недоцільну” ініціативу-картинку ландшафтного парку, і не має 100 тисяч в рік на опалення стаціонару – ганебною. Тобто на те, щоб зробили і надрукували картинку парку для території, якою Ірпінь не опікується, гроші знайшлися, а для того, щоб фінансувати медичний заклад, опікуватися яким має саме Ірпінь, у міста грошей нема. Оскільки гроші є на ліхтарі, парки, сквери, а на медицину та освіту немає, то стає очевидним що соцзахист населення і його розвиток не є пріоритетом Ірпеня, який прагне приєднувати все більше населених пунктів, щоб отримати землю. І тим громадам розказують про Ірпінь – місто здоров’я. Тільки забувають сказати, що про медицину у місті здоров’я геть забули,” – каже селищна голова Коцюбинського Ольга Матюшина.

“Такі марнотратство, як малюнок ландшафтного парку на чужій території, як міфічний ремонт дороги в грудні й міфічні роботи на 900 тисяч з облаштування скверу на Доківській в Коцюбинському, мають стати предметом розслідувань для правоохоронців. Якщо наші податки витрачаються таким чином – має бути за це відповідальність,” – резюмує Матюшина.

Аналогічна ініціатива надійшла до Мінекології та дирекції Нацпарку “Голосіївський” не лише від Ірпеня, а й з Гостомеля.

Нагадаємо, колишня влада Гостомеля, як і селищна рада Коцюбинського, за екс-регіонала Вадима Садовського, роздерибанила ділянки Біличанського лісу на депутатів, їхніх родичів та підставних осіб.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539