Бондіку загрожує 12 років ув’язнення з конфіскацією

0

Генеральна прокуратура повідомила про підозру колишньому директору державного підприємства “Укрхімтрансаміак” Віктору Бондіку. Його підозрюють у розтраті державного майна в особливо великих розмірах.

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

“Досудовим розслідуванням встановлено, що Бондік, не маючи на те реальної необхідності, незважаючи на економічну недоцільність та ігноруючи наявну прибутковість підприємства, 22 грудня 2010 року умисно уклав від імені УДП “Укрхімтрансаміак” з Амстердамським Торгівельним Банком договір про термінову кредитну лінію на суму 35 млн доларів за відсотковою ставкою 8% з метою лише поповнення обігових коштів”, – зазначили у Генпрокуратурі.

Через рік після цього, Бондік, не маючи на те необхідності, без попереднього погодження Міністерства фінансів України та з метою приховування розтрати коштів за першим кредитом 23 листопада 2011 умисно уклав від імені “Укрхімтрансаміаку” з Амстердамським Торгівельним Банком другий договір про термінову кредитну лінію на суму вже 48,2 млн доларів США за ще більшою відсотковою ставкою – 9,25%, у тому числі для погашення заборгованості за попереднім кредитом.

“Внаслідок таких дій  Бондіка лише за період з 1 січня 2015 до 15 листопада 2016 року Амстердамському Торгівельному Банку безпідставно виплачено 2,3 млн доларів, що відповідно до курсу НБУ становило 58,3 млн грн, в якості відсотків за користування недоцільним та економічно необґрунтованим кредитом”, – повідомили в ГПУ.

За скоєне кримінальне правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, Бондіку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років з конфіскацією майна.

Наразі проводиться комплекс слідчих та розшукових дій з метою встановлення усіх обставин вчиненого злочину, притягнення всіх винних осіб до кримінальної відповідальності та забезпечення відшкодування завданих збитків.

Нагадаємо, Віктор Бондік мешкає у маєтку в Бучі, що знаходиться в межах державного лісового фонду. Його будинок межує з школою № 1. Від учнів Бондік відгородився парканом з дротом під напругою. Від сусідів з іншого боку він встановив паркан, заввишки 15 метрів. 

 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539