На прокуратуру Київської області відкрито провадження за порушення закону про доступ

0

Уповноважений Верховної Ради з прав людини відкрив провадження на прокуратуру Київської області через порушення прокуратурою Закону України “Про доступ до публічної інформації”, пише сайт “Доступ до правди”.

Мешканець с. Гатне Сергій Чагаров звернувся до Генеральної прокуратури України із запитом в якому просив повідомити, хто саме з посадових осіб прокуратури Київської області написав і поставив свій підпис під листом-відмовою від касації у справі про сумнівне надання в оренду 48 га особливо цінних земель громади села Гатне підприємству ВК “Підряд”.

Згідно з галузевим наказом Генерального прокурора України, облпрокуратура повинна була погодити касаційну скаргу і відмову від касації у ГПУ.
Проте на запит мешканця Гатного у Генпрокуратурі відповіли, що “Генеральною прокуратурою України питання про погодження вищезазначеної справи не вирішувалось”, а сам запит Чагарова ГПУ перенаправила до обласної прокуратури.

Зауважимо, що відповідь громадянину від ГПУ підписав прокурор Суховетрук Ігор Леонідович, якому, за інформацією журналістів видання “Наші гроші”, була виділена земельна ділянка на дренажному каналі в с. Гатне.

Сергій Чагаров звернувся зі скаргою до Уповноваженого Верховної Ради з прав людини, в якій просить зобов’язати Прокуратуру Київської області надати запитувану інформацію та притягнути відповідальних осіб Прокуратури Київської області до адміністративної відповідальності за ненадання інформації.

Нагадаємо, Сергію Чагарову неодноразово відмовляли у наданні запитуваної інформаціїї. Уповноважений з прав людини вже складав адмінпротокол на Гатненського сільського голову Броніслава Корицького, який приховував рішення сесії про надання вищезазначеної земельної ділянки площею 48 га в оренду.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539