Оприлюднили переписку доньки Прилипка і забудовника

0

Депутатка Гостомельської ради Надія Дудник оприлюднила в соцмережі скрін своєї переписки з забудовником Андрієм Гарбузюком. Це сталося наступного дня після того, як активісти сфотографували депутатку за написанням смс забудовнику під час сесії й оприлюднили фото на сайті “Громади Приірпіння”.

В повідомленні Дудник вітає Гарбузюка з тим, що питання про зміну цільвого призначення земель на Баланівці було успішно проголосоване й тепер там може бути багатоповерхова забудова. Нагадаємо, на громадських слуханнях щодо розробки детального плану цієї території громада висловилася проти будівництва на місці теплиць.

У коментарях під постом депутатки мешканці Гостомеля пишуть, що не задоволені поведінкою депутатів, які так бездумно розпоряджаються сільськогосподарськими землями.

На зауваження громади Дудник заявляє, що селищу біля столиці не уникнути багатоповерхової забудови й радить гостомельчанам почитати щось про урбанізацію. За короткий термін перебування при владі екс-регіонала Юрія Прилика в Гостомелі було розроблено й затверджено 5 детальних планів забудови території, на більшості з яких вже розпочате будівництво. В той же час нові інфраструктурні об’єкти для обслуговування нових жителів, як то садки, школи, лікарні, влада селища будувати не збирається.

Як зазначає Вікіпедія, урбанізація – це зростання значення міст в розвитку суспільства, яке супроводжується ростом і розвитком міських поселень, зростанням питомої ваги міського населення, поширенням міського способу життя в певній області, країні, світі. За підрахунками вчених господарські втрати від хвороб урбанізації (перш за все шуму, стресу, забруднення) перевищують втрати від страйків.

“Масова непродумана забудова багатоповерховими житловими комплексами Гостомеля гарантовано приведе селище до збільшення населення як мінімум вдвічі в короткий термін. При тому, що садочки, школи, транспортні мережі, поліклініка не витримують вже існуючого навантаження. Селищний голова, йдучи на вибори, обіцяв на зустрічах з громадою, що вже наступного дня після обрання почне будівництво дитячого садочку.

Вже минуло півтора роки, а садочок будувати так і не почали. Натомість, почали розповідати нам про урбанізацію, яку неможливо уникнути. Скажу так, якщо думати про місцеву громаду, а не ту, яку планують заселити в нові висотки, то переважна більшість гостомельчан – це люди, які все життя працювали на землі. Й потрібно обранцям думати про цих людей, які їм дали кредит довіри, а не про тих, кому в майбутньому продадть квадратні метри”, – розповідає депутат Гостомельської ради Юрій Марчук.

До слова, є приклади пристоличних населених пунктів Європи, де депутати не ототожнюють розвиток з багатоповерховим будівництвом. Наприклад, у невеликому польському місті Юзефові, що розташоване неподалік Варшави, депутати проголосували на сесії проти висоток. Головним аргументом обранців було проживання їхніх родин в цьому населеному пункті. Натомість Юзефів, не дивлячись на невелику кількість населення, має достатню кількість шкіл, садочків та великий комунальний басейн.

Для дітей, які мешкають в Юзефові, – басейн безкоштовний.

1

Мешканці Гостомеля шоковані відповідями доньки селищного голови Юрія Прилипка, якого судять за шахрайство. Вони пишуть, що населення селища лякають нові житлові комплекси та відсутність інфраструктури біля них, зокрема, шкіл та садочків.

Нагадаємо, згадана земельна ділянка на Баланівці перебуває у власності ТОВ “ВВ-Брік Траст”. Як відомо, саме це підприємство на початку 2000-х років здійснило рейдерське захоплення колгоспу “Бучанського” та заволоділо більшістю сільськогосподарських земель в Гостомелі. Про “ВВ-Брік Траст” редакції “Громади Приірпіння” розповідав колишній голова СТОВ “Бучанського” Ростислав Гаврилюк, в якого рейдери стріляли та обливали кислотою.

ТОВ “ВВ-Брік Траст” в Гостомель привів екс-дептат Київської облради Леонід Танцюра. Але, за інформацією джерел в прокуратурі, за Танцюрою й “ВВ-Брік Трастом” стояли більш впливові фігури, пов’язані з групою екс-“батьківщинівця” Богдана Губського, того самого, який, за інформацією ЗМІ, був причетний до дерибану Біличанського лісу. “Українська правда” додатково зазначала, що екс-нардеп з “Батьківщини” Губський був відповідальним за дерибан землі в Київській області.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539