Коцюбинське воює з цирком і виступає проти жорстокого поводження з тваринами

1

До Коцюбинського приїхав цирк “Кураж”.

Людмила Мирончук, яка мешкає в приватному секторі селища і за професією є ветеринаром новиною про те, що приїхав цирк, була стурбована.

Вона поширила пост про приїзд цирку, який у соцмережі оприлюднила Алена Рожанская – донька депутата з Нових облич екс-регіонала Ігоря Рожанського.

Цю тему жваво обговорювали в соцмережі.

Депутати Коцюбинської селищної ради відреагували на звернення виборців. Голова групи “Приватний сектор” Олена Сокотюк зверталася і на гарячу лінію Кабміну і до правоохоронців.

“Люди були обурені умовами, в який перебували тварини. Я зателефонувала в селищну раду і поцікавилась, на яких умовах цьому цирку був виданий дозвіл на розміщення в селищі. Мені повідомили, що Коцюбинська селищна рада дозвіл не видавала, оскільки таке рішення має приймати виконком, а він на сьогодні у нас недоукомплектований. Відголосовано новий кількісний склад (15 чоловік) та тільки двох членів ввели до складу (Толочина, Сеідов – прим. редакції), для прийняття рішень треба 8 голосів,” – роз’яснює депутатка Олена Сокотюк.

“Отримавши таку інформацію, я повідомила про це у поліцію та на гарячу урядову лінію. Співробітник нашої місцевої поліції мені повідомив телефоном, що про ситуацію вже знають від селищної голови Ольги Матюшиної, тобто вона до них зверталася, що вже були взяті пояснення у співробітників цирку та керівництва школи. Зі слів дільничого, директор школи здивований, що виконком не може прийняти рішення та видати дозвіл, оскільки він сам є членом виконкому. Напевно він не знає про те, що рада вже проголосувала за новий кліькісний склад і почала формувати якісний. Ввечері хотіла залишити заяву у нашому відділку поліції, але у 19-00, коли я повернулася з роботи там було зачинено,” – додає Сокотюк.

Людмила Мирончук навідалася до цирку.

“Була поряд з цирком. Приїхав Сергій Даніш та Катерина Ющенко-Корбут. Ми переписували, які тварини є – ведмідь, лисиця, дикобрази, змії, крокодил, тощо. Ми знаємо, які мають мати клітки, згідно з нормами. Їх ніхто не дотримувався. На додачу, на території школи утримують небезпечних тварин. Викликали поліцію, щоб побачити тварин. Адміністарція казала, що всі недоліки виправить. Їм пояснювали, що в них нема дозволу і усне слово Лошицького нічого не значить. Дозвіл треба оформлювати в раді. Вони сказали, що підуть до Матюшиної. Я наголосила, що нема змісту, бо якщо голова відмовила, то їм нічого не дадуть. Я підписала протокол як свідок”.

“Катерина Корбут-Ющенко наголошувала, що через дії Матюшиної розстрояться діти, бо всі чекають на цирк. Ще нам казали, що якщо не відбудеться виступ, то вони не зароблять гроші і тварини будуть голодними. Мене дивує, що деяких депутатів не хвилює, в яких умоваж дивуть тварини і які цнності ми пропагуємо нашим дітям,” – додає Мирончук.

“Громада Приірпіння” вирішила поцікавитися в Департаменті освіти та науки Київської області про ситуацію, що склалася.

“Я вперше від Вас дізналася про те, що відбувається на територі школи в Коцюбинському. Дізнаюся – перетелефоную,” – повідомляє директор департаменту Віра Рогова.

“Я говорила з Ганною Король (Начальниця управління освіти й науки Ірпеня). По цирку була, з її слів, усна домовленість з Матюшеною.  Письмово нема нічого. Хтось десь щось переговорив. Ну, якби Ви мені не телефонували і не перепитували – в це ще можна було б повірити,” – додає Рогова.

Редакція вирішила з’ясувати в селищної голови Ольги Матюшиної чи надавала вона дозвіл на розміщення цирку на території школи.

“З ними я говорила при свідках. В кабітені була Людмила Буток – наша активістка. Можете її запитати про те, про що була розмова в кабінеті. Такі питання я намагаюся вирішувати при свідках,” – наголошує Матюшина.

“Коли вони прийшли, то я була в кабінеті голови і голова попросила мене залишитися, щоб я була свідком розмови. Матюшина наголосила, що вона у своїй роботі керується Конституцією й законами України. Що так  дозволи надає лише виконавчий комітет і одноосібно як голова вона таке рішення прйиняти не може. Виконкому зараз в селищі немає.  Відсутній кворум. От і все, сказати, що Матюшина їм сказала – ставайте на території школи й продавайте кивтки – то такого не було,” – каже Буток.

30 березня, з слів селищної голови, у неї почався телефонний терор вдома.

“Як я дізналася, Лошицький чи ті, хто це все організовував тут в Коцюбинському дав їм не просто мій телефон, а й телефон моєї мами. Ви розумієте, скільки разів їй телефонували з цирку? Це номральні речі? Я говорила з правоохоронцями. Транспортні засоби мають бути на штрафмайданчику. Заяву про злочин на директора школи я написала. У мене 3 день один цирк в голові тоді, коли треба закінчувати опалювальний сезон і готуватися серйозно до нового. Ніхто дозволів не давав – тому хай їдуть звідки приїхали. А дозволи треба отримувати до приїзду, а не ставити всіх до відома, коли на території школи вже стоїть шатро. І за тиждень до цього територію прибирали наші діти,” – резюмує Матюшина.

1 Comment

  1. Tata 30 Березня 2017 at 21:33

    Зоозахисники з Коцюбинського – приклад для Приірпіння. Ірпінь та Буча мовчки “проковтнули” цю дикість

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539