Де в Коцюбинському є смачний хліб і здобні паски

0

Абсолютно нетипова хлібопекарня працює в Коцюбинському. Про це мало хто знає.

Я хочу про неї розказати, щоб місцеві жителі дізналися про продукцію “ХлібБіличі”, а також зрозуміли  різницю між нашим хлібом і продуктом великих заводів.

Ідея годувати односельчан смачним і корисним хлібом виникла у Олега Сімаковського. Він давно розробив план відкриття хлібопекарні у селищі і всупереч невтішним прогнозам зробив своє дітище прибутковим. Пекарня працює вже понад 5 років.

Попри те, що більшість знайомих прогнозувала закриття найближчим часом, розповідали що в наш час простіше займатися бізнесом “купи-продай”, аніж виробництвом, – Сімаковський був непохитний. Звичайно, шлях був тернистий, траплялося різне. Але віра в свою справу і жага перемоги зробили свою справу – попри ріст цін на сировину та електроенергію, щоденну зміну законодавства, пекарня працює в звичному режимі та виробляє чудовий хліб у нашому селищі.

Сам власник  виробництва позиціонує  свій бізнес як стратегічно важливий об’єкт для Коцюбинського.

Це  частина інфраструктури,  яку можно поставити на один щабель з лікарнями, дитячими садками та відділком поліції. Бували випадки, коли погодні умови унеможливлювали поставки хлібу з Києва та прилеглих пунктів, а “ХлібБіличі” працює в звичному режимі попри сніг або дощ.

Питання якості хлібу є наріжним каменем виробництва.  Неймовірно важко було утриматися на плаву через відмову від хімічних домішок та поліпшувачів якості сировини, які неминучі в масштабах великих підприємств. Сьогодні дуже складно знайти якісну сировину для виготовлення хлібобулочних виробів. За старим  ДСТУ місткість клейковини у борошні має бути не менша ніж 31 %, а в нас стандартом вважається лише 23%, решту, на жаль, компенсують хімією.

“Я розумію, що великим заводам потрібно годувати ціле місто, але в масштабах невеликої місцевої пекарні я можу вплинути на цей момент”, – каже  Сімаковський.

“Ви колинебудь замислювалися над тим, чому хліб, що продають у супермаркетах вкривається різнокольоровою пліснявою вже через три дні або не черствіє тижнями?   Мій хліб просто висихає на звичайний сухарик, який теж можна використати на кухні.  Також ми пишаємося тим, що тісто на хліб заводиться тільки опарним методом. Так, це довше і в масштабах великого підприємства збитково”, – додає власник “ХлібБіличі”.

Але смак опарного хлібу ви не сплутаєте ні з чим. До речі, саме через довготермінове вистоювання опари готовий виріб такий смачний і довго зберігає свої смакові властивості. Це знає будь-яка досвідчена хазяйка.

До світлого свята Великодня  пекарня “ХлібБіличі” не відступає від традиції і готує смачнющі великодні паски, що надійдуть на продаж в магазини селища Коцюбинське.

Хлібні вироби можна знайти у селищі в двох місцях. Один магазин по вул. Залізничній.

Інший по вул. Чапаєва.

Смакуймо краще – бо ми того варті!

Автор: Владислав Журавель, мешканець селища Коцюбинське

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539