Бучанська рада шукає захисту для Федорука

0

Господарський суд міста Києва відмовив Бучанській раді в задоволенні позову в повному обсязі. Справа розглядалася 6 квітня, у четвер. Бучанська рада позивалася до ВО “Укрдержліспроект” й просила суд визнати недійсними планово-картографічні матеріали лісовпорядкування Бучанської лісової дачі 1988-89 років.

Про це “Громаді Приірпіння” повідомили джерела в Генеральній прокуратурі, яка вступила у справу третьою стороною.

“Ці матеріали є одним з доказів у кримінальній провадженні про перевищення службових повноважень Бучанським міським головою Анатолієм Федоруком при розпорядженні землями державної форми власності. Ці лісовпорядкувальні матеріали пудтверджують те, що в Бучі все ж ліс, а не зелені насадження. І розпоряджатися цим лісом можна лише з дозволу Кабінету міністрів та Міністерства екології та природних ресурсів”, – розповідає джерело у прокуратурі.

Бучанська рада обгрунтовувала позов тим, що їхні права порушені й що відсутня лісогосподарська установа, яка обслуговувала цей ліс.

До слова, КП “Обласний лісгосп” не ліквідоване, а знаходиться у стані припинення. Відомості про це є в реєстрі фізичних та юридичних осіб.

“Скоріше за все облрада за ініціативи Федорука вдавалася до будь-яких дій, аби ліквідувати повноваження всіх лісогосподарських установ, які мали відношення до обслугавування земель лісового фонду на Приірпінні та Бучі. Федорук хотів, щоб навіть і духу, і згадки не було про ці підприємства. Не дивно, що ліквідацією цього комунального підприємства займався перший заступник Бучанського голови Геннадій Дмитренко, відомий тим, що на Миколая у 2012-му році подарував сам собі квартиру. Зараз, як не парадоксально, Дмитренко працює у Міністерстві екології та природних ресурсів України.

 

Головою КОДА на той час був Анатолій Присяжнюк, у якого Федорук був в улюбленцях та виконував функцію ручного гаманця. До речі, КП “Обласний лісгосп” на даний час не ліквідоване і його можна у будь-який час реанімувати, призначивши нового керівника, який би займався виконанням своїх обов’язків для збереження, обслуговування та відновлення земель лісогосподарського призначення”, – переконаний громадський діяч Віктор Бархоленко.

“Це не є таємниця і це вже в традиції Бучанської ради та Федорука подавати подібні позови. Мета в них одна – за будь-яких обставин отримати хоч яке-небуть рішення суду, яке б в якійсь частині суперечило Постанові Верховного Суду України і як наслідок дало б можливість Федоруку уникнути кримінальної відповідальності. Тому й строчить Бучанська рада ці позови днями й ночами, щоб шефа потішити. Але нічого в них не вийде, нехай не стараються”, – додає Бархоленко.

 

 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539