Гостомельське шосе: Громада демонтувала будівельний паркан

0

9 квітня мешканці Ірпеня прибрали будівельний паркан навколо ділянки в Ірпені по вул. Гостомельське шосе, 8а. Це сталося пообіді. Більше 200 інрпінців та мешканців Приірпіння взяли участь у демонтажі залізного паркану.

“На 15-ту годину ми зібрали громаду, щоб обговорити наші подальші дії щодо збереження цієї зеленої зони й не дати її забудувати. Виступила мешканка нашого будинку Валентина, сказала, що будемо збирати підписи в усі інстанції, встановимо пункт чергування й відправимо делегатів до прокуратури Київської області. Вирішили, що тут буде сквер Героїв Небесної сотні.

Не встигла вона закінчити, як я почула гуркіт і за кілька секунд перша секції паркану вже лежала на трасі. Після цього й не зчулися як всі накинулися на паркан з усіх сторін й буквально змели його. Здається, паркану не стало менше ніж за 10 хвилин”, – розповідає місцева мешканка Юлія Смірнова.

“Далі встановили намет та всю ніч чергували, щоб тітушки не почали встановлювати паркан знову. Район СМУ так просто не здасться забудовникам, нехай не сподіваються”, – додає Смірнова.

Вночі власники місцевої піцерії “Орекс – сімейне кафе” привезли на ділянку 10 піц.

Нагадаємо, 7 квітня Ірпінський суд наклав арешт на цю земельну ділянку . Рішенням суду заборонено користуватися, розпоряджатися та відчужувати вказану земельну ділянку.

Крім цього, зареєстровано кримінальне провадження за ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем).

“Під час досудового розслідування вказаного кримінального провадження правоохоронні органи встановлять правомірність дій Ірпінської міської ради, яка передала в оренду комунальному підприємству вказану земельну ділянку, а КП, в свою чергу, передало її в суборенду забудовнику, який почав розчищати територію земельної ділянки шляхом спилення дерев”, – йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури Київської області.

Як відомо, 6 та 7 квітня на вказаній ділянці забудовник вирізав майже усі сосни.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539