Прилипко до громади: Я сказав, двері закрийте!

0

В Гостомелі по вул. Свято-Покровській, за приміщенням селищної ради, влада планує будівництво багатоповерхового будинку. Місцеві мешканці проти будівництва.

Вони прийшли до селищного голови Юрія Прилипка, щоб сказати, що незадоволені його діями й попросили перенести слухання на більш зручний для людей час. Оскільки 24 квітня, понеділок – традиційно у Гостомелі поминальний день, а влада умисно призначила на цей день громадські слухання.

Мешканці Гостомеля вимагали перенести громадські слухання на вихідний день, а саме, всіх би влаштувала субота, 29 квітня.

“По-перше, не міг Прилипко не знати, що 24 квітня в Гостомелі поминальний день. Він прекрасно  знає, що цього дня люди готуються аби провідати могили своїх родичів, пом’янути рідних. Така традиція незмінна в селищі протягом багатьох років. Чому ж така неповага до земляків? Мабуть, тому, що інтереси забудовника для нього стоять на першому пріоритетному місці, а інтереси громади – десь там, в кінці списку його інтересів.. Цікаво, що прізвище забудовника він нібито забув. По-друге, навіть якщо врахувати, що Прилипко не може прийти на громадські слухання 29 квітня через якісь сімейні обставини, то його присутність не обов’язкова. Достатня присутність розробників детального плану території та людей”, – переконаний депутат Гостомельської ради Юрій Марчук.

Депутат переконаний, що владна родина має на меті одне – зробити з селища Троєщину й риторино запитує в колег, як “голосувати будемо”?


Люди обурені тим, що історичну частину селища, впритул до церкви,  хочуть забудувати  дев’ятиповерхівками.

Чи доцільно це робити? Можливо, тут варто збудувати дитячий садочок або ж інше адміністративне приміщення якраз для селищної ради, яку, як відомо, прокуратура хоче виселити з орендованого в центру творчості приміщення?

По мірі того як люди все більше ставлять логічних запитань, Прилипко дратується й переходить на крик.

“Я сказав, двері закрийте! У мене нарада! Біля кабінєта, я говорю!”,- кричить Прилипко й виганяє людей з кабінету.
Жителі Гостомеля кажуть, що такого хамовитого мера в них ще не було.

“Кириченко хоч прислухався до громади, а цей говорить з нами ніби ласку якусь надзвичайну нам робить! Він, виявляється,  не може у вихідний слухання провести, бо його працівники не можуть. Та нам навіщо його працівники? Вони там і даром не потрібні! У них своя робота! У нас же як?  Голова дасть розпорядження, прийде  повний зал  бюджетників та й голосують за потрібні їм рішення! Вже були недавно одні слухання. Повний зал тітушок.. Громада виступала  проти забудови селища висотками! Та хто нас слухає? Своє роблять.. Тому цього разу ми вирішили піднімати це питання перед людьми, зробити опитування. Вже у цю неділю, коли люди прийдуть до церкви, попитаємо у всіх. Хоч наш батюшка, як то кажуть, і вашим, і нашим, і ніби з владою, і ніби з громадою,- та дозвіл на те, щоб у церкві опитування провести  нам дав”, – говорить гостомельчанка Людмила Римаренко.

Люди не збиралися йти й вимагали перенесення громадських слухань на вихідний день. Прилипко не дослухався до громади й запропонував єдину альтернативу – 25 квітня, вівторок на 17:00.

Будівництво цього багатоквартирного житлового будинку за адресою: вул. Свято – Покровська, 220-а, з приводу якого і мають відбутись громадські слухання, розробляється на замовлення Гостомельської селищної ради.
Прохання долучитись до обговорення.

Авторка: Ніна Костенко, журналістка

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539