В дитсадку вихователька подряпала дитину

0

Вихователька в одному з садочків Коцюбинського подряпала хлопчика та порвала на ньому майку.

Про це в соцмережі facebook написала мама хлопчика селищна голова Коцюбинського Ольга Матюшина.

“Цей пост пишу не як селищна голова. Мій син повернувся з садка. Майка порвата на тілі сліди жіночих нігтів. Нічого не розповідає. Як я не випитую. Телефонувала Наталії Коломієць, бо її син Марко ходить в одну групу з моїм сином. Марко розповів, що вони не хотіли спати. Їм сказали, що вкладуть спати під ліжко. Мій син наголосив, що так не можна. А його почали вкладати під ліжко. Він пручався. Вихователі моїй мамі нічого не розповіли, коли вона прийшла забирати дитину”, – пише Матюшина.

“А тепер пишу як селищна голова, яка державою позбавлена будь-якого впливу на заклади освіти. Кого поставили в Ірпені контролювати якість освітніх послуг в управлінні, якщо у нас то дітей супом обливають гарячим і ми нічого не знаємо по кілька днів, а управління освіти про це дізнається від журналістів, то дітей психологічно тиснуть і ламають, і докладають фізичних зусиль… Ви зрозумійте, шановні дорослі, більшої любові до свободи і справедливості ніж в дітей немає ні в кого. Це з багатьох дорослих можна зробити рабів. На жаль – вони продукт нездорового соціуму. Але дітей ми виховуємо так, що вони знають свої права, мають свою гіднісь. І я як мама навчу свою дитину, як за свої права і за права інших треба боротися. Якщо не вистачає педагогічного таланту для дітей, то, може, не місце людині в дитсадку? Завідувачку я попереджала ще раніше про те, що роблять з дітьми в садку. Там ставили в куток в туалет тих, хто не хоче лягати спати. Саме у туалеті. Ви виховуєте суспільство рабів, яких треба ламати?”, – запитує Матюшина.

Начальниця відділу освіти Ірпеня Ганна Король про події в дитсадку Коцюбинського дізналася від журналістів “Громади Приірпіння”. Завідуюча дитсадка до відома керівництво не поставило.

Король запевнила, що з ситуацією розбереться й винних буде покарано.

“З ситуацією розбираємося, зараз з’ясовуємо. Мене як маму ця ситуація також сильно непокоїть. Що можна робити з дитиною, щоб подряпати її й порвати на ній одяг? Вихователька пояснила, що хотіла вкласти дитину, взяла на руки і він вислизнув. Для мене така поведінка виховательки неприйнятна. Вихователька навіть не сказала завідуючій і батькам про те, що сталося. А завідуючій сказала лише на наступний день”, – розповідає “Громаді Приірпіння” Король.

Нагадаємо, нещодавно в одному з садочків Ірпеня дитину облили гарячим супом. Тоді начальницю відділу освіти також не повідомили. Освітяни про це дізналися від “Громади Приірпіння”.

“Ми провели внутрішнє розслідування, винесені догани няні, виховательці, медсестрі й завідуючій. З дитиною зараз все добре, вона зараз ходить в садочок. Зараз у мами нема ніяких претензій”, – говорить Король.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539