Коцюбинське: фракція БПП відновить роботу в новому складі

0

Фракція “БПП “Солідарність” у Коцюбинській селищній раді припинила своє існування. Про це повідомила селищна голова Ольга Матюшина на сесійному засіданні 12 травня.

Підставою для цього стала заява голови фракції Наталки Пилипенко про вихід з фракції, яку вона написала через незгоду з позицією члена фракції Віктора Анісімова. Анісімов, за її словами, зрадив місцеву громаду і перейшов на бік політичних опонентів.

“Віктор Анісімов пройшов до селищної ради у складі команди, що обіцяла громаді боротися проти незаконних зазіхань на лісові угіддя, які чинили члени партіі «Нові обличчя». Під час виборів ми декларували, що їхні дії для нас категорично неприйнятні. Однак, увійшовши до фракції «БПП «Солідарність», Віктор Анісімов несподівано став на бік опонентів, і бере участь в їхніх планах щодо земельного дерибану. Я вважаю, що це зрада виборців. На жаль, проблема «тушок», яка гостро поставала в Верховній Раді, тепер існує і на місцевому рівні”, – заявила лідер фракції Наталка Пилипенко.

За її словами, вона вимагала від Анісімова добровільно вийти з фракції і не ганьбити своїми діями політичну силу Президента, але він відмовився. Тоді Пилипенко сама написала заяву про вихід з фракції, що автоматично тягне за собою припинення її існування.

“Анісімов є військовослужбовцем в/ч А3796. Ставши депутатом і членом земельної комісії, він підтримав ініціативу партії “Нові обличчя” щодо роздачі в приватні руки земель вздовж залізничної колії, які належать Укрзалізниці, і якими не має права розпоряджатися селищна рада. Це стало приводом для розхитування влади в селищі і цькування селищної голови Матюшиної, яка є противницею подібних незаконних дій. Також Анісімов підтримав обрання секретарем селищної ради Сергія Даніша, члена партії “Нові обличчя”, бере активну участь у просуванні проектів рішень політичних опонентів”, – йдеться на сайті партії.

“Партія “БПП “Солідарність” вважає такі дії категорично неприйнятними. Під час позачергових виборів селищної ради 17 липня 2016 року “БПП “Солідарність” заявляла про підтримку команди громадських активістів. Ця команда чітко визначила як своїх політичних опонентів – партія “Нові обличчя”, – так і своє передвиборче гасло – “Не продаємось”. На жаль, не всі змогли утриматися від спокус”, – заявляють у “БПП “Солідарність”.

 

Водночас, Матюшина наголосила на тому, що депутати фракції БПП готові відновити роботу в оновленому складі.

 

Нагадаємо, що Віткор Анісімов з фонду кандиата в депутати виготовляв агітаційні матеріали, в яких засвідчував, що йде в команді селищного голови Ольги Матюшиної.

Також коштом громади, яка теж фінансуваал передвиборчу кампанію кандидатів, обраних віче, були видані друковані матеріали, де Анісімов позиціонувався як член команди і йшов під прізвищем селищної голови.

“Кандидати, які балотувалися на віче, всі йшли як самовисуванці. Це була обов’язкова умова моя як організатора віче і громади для того, щоб виборці могли їх відкликати. Цей процес можна розпочинати 20 серпня. Саме тоді всі депутати Коцюбинської ради втрачають свій річний імунітет й можуть бути позбавлені мандату шляхом висловлення народної недовіри. Ті депутати, які блокують роботу ради, мають розуміти, що виборці рівно через 3 місці запустять цю процедуру, якщо вважатимуть голосування депутата таким, що суперечить волі виборців,” – наголошує Ірина Федорів, організатор віче в Коцюбинському.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539