Ворзель: заступником Федорук став “ябучанець” Мостіпака

0

Заступником Ворзельської селищної голови Лариси Федорук обрали депутата Бучанської ради від партії “Нові обличчя” Сергія Мостіпаку. За це рішення проголосувала більшість ворзельських депутатів. Мостіпака зайняв місце депутата Гостомельської ради Олега Паламарчука, який пропрацював заступником Федорук усього рік й звільнився взимку.

Питання затвердження заступника виявилося досить дискусійним і емоційним. Федорук запропонувала кандидатуру під час сесії й попросила підтримати Мостіпаку як “молодого й перспективного”.

Мостіпака – голова фракції партії “Нові обличчя” в Бучанській раді. Донедавна займався бізнесом, багато років був фізичною особою-підприємцем.

Депутати й присутні ворзельці не могли зрозуміти, чому Мостіпака вирішив кинути бізнес і піти на мізерну зарплату держслужбовця у Ворзель, про що ставили йому відповідні питання.

Кандидат акцентував увагу на тому, що він депутат в мікрорайоні “Склозаводській”, який розташований зовсім поруч із Ворзелем, що його знають багато ворзельців і він знає багатьох людей.

Також Мостіпака зазначив, що ворзельці – це вже мало не бучанці, бо багато хто працює в Бучі, має родичів і головне, що є рішення про об’єднання громад. Потім розповів, що показував безкоштовні мультфільми для дітей на “Склозаводській”, що викликало жарти на тему подальшого показу мультфільмів у Ворзелі.

На запитання активістів стосовно обізнаності Мостіпаки з проблемами Ворзеля та про пріоритетні напрями діяльності в селищі, він відповів, що ще буде розбиратися, якщо затвердять.

Про свої мотиви теж нічого змістовного не розказав. Хоча, на мою думку, справа тут зовсім не в мотивах, а в звичайному передвиборчому розрахунку. Адже, після незаконних рішень щодо недобровільного приєднання Ворзеля до Бучі чи то вже до Бучанської ОТГ, які оскаржуються вже в касаційному суді, та після усунення низки законодавчих перепон, у повітрі знову зависло питання місцевих виборів. От, мабуть, і заслали Мостіпаку на ворзельський округ, щоб примелькався людям. В свій час так само було і з Ларисою Федорук, котру відрядили перед виборами на посаду голови Ворзельської ради працювати керуючою справами у нашому селищі.

Насправді, немає нічого дивного в тому, що в апараті ради з’явився ще один “ябучанець”. У нас тут переважна частина з Бучі працює, включно з головою.

Цікавим був виступ депутатки Ворзельської ради Алевтини Ковальчук, екс-регіоналки, яка при мерстві Олександра Венгрика була секретарем ради:

“Кажуть, що ви зараз отримуєте посаду, тому що ви підтримували Анатолія Федорука на судах.. Депутати говорять про це…”

Мостіпака відповів, що він підтримував не Федорука, а “місцеве самоврядування”. Але посаду він отримує зовсім не через це.

До слова, Мостіпака брав активну участь в організації так званого віче на захист Федорука й запрошував на нього бучанців.

Дивно було чути такі нарікання з боку Ковальчук, так як вона і сама справно ходила на суди та підтримувала Федорука разом зі своїм братом Вадимом Ковальчуком та низкою інших депутатів та працівників Ворзельської ради на мітингах за “спасіння місцевого самоврядування”. Можливо, вона також розраховувала на якусь посаду від Федорука.

Також за представленого кандидата, як щедрого помічника та мецената, з позитивними рекомендаціями відгукнувся керівник “Уваровського дому” Олександр Соколенко та представниці ворзельського ансамблю “Перевесло”, відомі користувачам соцмереж як хор “Бурановських бабушек”, що співав для Федорука під Печерським судом.

Учасниці ансамблю “Перевесло” спеціально прийшли на сесію, щоб підтримати Мостіпаку та розказати, який він молодець, бо організовував їм автобус для поїздок на якісь виступи. Чи не на виступи під Печерським судом безкоштовно возив співачок Мостіпака?

Врешті, після ще кількох коментарів з депутатського корпусу, Сергія Мостіпаку затвердили. Враховуючи розкол в рядах слухняних депутатів Ворзельської ради, для перестраховки на сесію зібрали повний склад депутатів. 100% явки депутатів, якщо не помиляюсь, від першого засідання цієї каденції не було. Таким чином у Ворзелі новий заступник голови. Подивимось, для чого він з’явився і чим запам’ятається.

Автор: Юрій Демчук, ГО “Народна рада Ворзеля”

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539