Джерело: фейк про відставку Карплюка запустили, щоб викликати жалість

0

Повідомлення про складання повноважень Володимром Краплюком надійшло близько 18 години. Його розсілали провідним ЗМІ з адреси karpliukva@gmail.com.

“Хочу повідомити  Вас про своє рішення скласти повноваження міського голови Ірпеня згідно Статті 79 закону “Про місцеве самоврядування” за власним бажанням,” – йшлося в повідомленні.

Далі йшов перелік тих робіт, які позитивно характеризують роботу міського голови в місці за час його каденції. Жодного слова про причини такого рішення у повідомленні не було зазначено.

Деякі ЗМІ, які не перевіряють інфомрацію, такі, як “Моя Київщина” вирішили видати новину з нібито цитатою Карплюка і поширили таким чином недостовірну інфомрацію.

Карплюк спростував інформацію про те, що він складає повноваження за власним бажанням.

“Громада Приірпіння” вирішила поцікавитися в джерела з Ірпінської міської ради, яке наближене до міського голови про те, кому було вигідно поширювати недостовірну інфомрацію про відставку:

“Мета цього фейку проста – викликати жалість до мера, який нібито багато зробив для Ірпеня, хоча всі бачать і знають, що насправді він зробив з Ірпенем. Друга ціль цього повідомлення – відволікти увагу людей від обшуків в міськраді, які сьогодні мали місце, й змусити обговорювати зовсім інші новини“.

Джерело наголосило, що фейк був поширений політтехнологом Карплюка, який відомий як медіаконсультант Сандея Аделаджі, Петром Щербиною.

Нагадаємо, що “Моя Київщина” не вперше надає читачам недостовірну інфомрацію. Так нещодавно сайт надрукував новину про те, що нібито під парламентом був пікет проти Ольги Червакової.

Як виявилося, це була минулорічна новина. На сайті “Моя Київщина” недостовірна інформація про пікет проти депутатки Ольги Червакової під Верховною Радою 17 травня 2017 року продовжує залишатися і досі неспростованою, як і новина про відставку Карплюка.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539