Депутатка Прилипко за рік проїла 4 мільйони

0

Дочка селищного голови Гостомеля екс-регіонала Юрія Прилипка продала майна на 4 млн. грн. При цьому Ользі Прилипко вдалося заощадити усього 150 тис. грн. Куди ділися кошти від продажу майна вона не поточнює, але переконує журналістів, що її утримує чоловік, який за рік не заробив жодної гривні.

За рівнем доходів голова земельної комісії Прилипко потрапила до злиднів. Отримала за рік всього 24 тис. грн соціальних виплат. Чоловік не заробляє.  Такий дохід вдвічі менше прожиткового мінімуму потрібного для її сім’ї – чоловіка та дочки.

Цікаво, що хоча депутатка задекларувала дохід від продажу нерухомого майна більш, ніж на 4 млн. грн. Проте, в розділі видатки та правочини не зазначила, що саме й в якому населеному пункті вона продала, що є порушенням.

“У моїй декларації все вказано, всі доходи, які маю, також вказано, все абсолютно задекларовано.. У вас є ще питання? Мене утримує чоловік!” -Знервовано говорить журналістам Ольга Прилипко.

Журналісти перепитали, чи справді депутатка живе за рахунок чоловіка, оскільки його дохід в декларації не вказаний.

“Так, але  я працюю, у мене є офіційний дохід! Я працюю заступником директора ТОВ, але я зараз у декретній відпустці”, – пояснює Прилипко.

Однак, офіційного доходу, окрім соцвиплат, в декларації депутатки теж нема.

З приводу продажі майна за більш ніж 4 млн. грн., депутатка сказала, що на ці гроші жила весь рік:

“Я на них жила! От вам і відповідь, на які гроші я живу! Я хочу сказати, що я жила за ці гроші.. Щось більше до того, що сказала, добавити не можу”.

Очевидно, що депутатка чітко не може сказати, за які ж кошти вона живе. Цікаво дізнатися, як можна фактично “проїсти” за рік більш ніж 4 мільйони, які не відображені в заощажденнях.

У декларації депутатка зазначила, що вклала у ТОВ “Будівельно-інвестиційна компанія “Оріон” 164 тис. грн.

 

Відомо, що Ольга Прилипко займається будівництвом. Вона особисто вручала ключі мешканцям ЖК “Ягода”, які пізніше протестували через дорогу електроенергію.

prilipko

Депутатка має відношення до будівельної компанії ТОВ “Гостомельські липки”, на будівельному майданчику якої впав будівельний кран. ТОВ “Гостомельські липки” причетне до дерибану сільськогосподарських земель СТОВ “Бучанського”.

Нагадаємо, саме Прилипко була співзасновником цієї компанії. Зараз, згідно декларації, вона на 50%  володіє нежитловим приміщенням в Гостомелі спільно з ТОВ “Гостомельські липки”.

 

Як відомо, в цьому приміщенні розташована початкова школа № 15, яку збиралися закрити, щоб на її місці збудувати житловий комплекс.

Інше нерухоме майно, яке вказала в декларації депутатка, – це земельна ділянка в селі Блиставиця, площею майже 2 га.

З транспортних засобів Прилипко вказала автомобіль Volkswagen Tiguan 2.0 TDI, 2013-го року випуску. Щоправда, самовидці твердять, що їздить вона зовсім на іншій автівці, якої в декларації нема – Land Rover Discovery Sport. Вартість такого нового авто від 50 тис. доларів.

“Вона їздить на Діскавері. Ця машина з’явилася в неї десь наприкінці 16 – початку 17-го року. Вона на ній їздить на засідання Гостомельської ради. Я бачив її за кермом.

Автомобіль Ольги Прилипко в центрі

Окрім цього, відомо, що Ольга Прилипко в 2016-му році купила в Бучі елітний будинок в лісовій зоні за 250 тис. доларів. Цього майна в декларації депутатки чомусь також нема. Вона з родиною там проживає”, – розповідає джерело в Гостомельській раді.

Згідно інформації в державному реєстрі речових прав, будинок, у якому, за словами самовидців, проживає Прилипко, був справді придбаний у 2016-му році. Проте власником його є не депутатка, а повна тезка її матері – Ворона Тетяна Михайлівна.

Якщо припустити, що машина в депутатки з’явилася у 2017-му році, вона мала в десятиденний термін подати до НАЗК інформацію про зміни в майновому стані.

Що стосується будинку Прилипко, якщо він не оформлений на неї, а вона в ньому проживає, то в декларації це майно також мало бути зазначене як таке, в якому проживає депутатка.

 

 

 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539