Результати обшуків в Ірпені: арешт двох підозрюваних

0

Затриманих підозрюють у розкраданніі 21 млн. грн. Про це повідомляють у прес-службі прокуратури Київської області.

Двоє людей арештовані. Їх можуть відпустити під заставу у 8,5 млн. грн.

Розкрадання було вчинене працівниками виконкому Ірпінської ради спільно з підприємцями.

“Повідомлено про підозру особі 1984 року народження у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191 (пособництво у заволодінні чужим майном в особливо великих розмірах, шляхом зловживання службовими особами Ірпінської міської ради своїм службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб), ч. 1 ст. 205 (незаконне придбання суб’єкта підприємницької діяльності з метою прикриття незаконної діяльності), ч. 3 ст. 358 (підроблення документа, який видається установою, яка має право видавати такі документи  і який надає право та звільняє вд обов’язків, з метою використання його підроблювачем, вчинене за попередньою змовою групою осіб) КК України”, – зазначають у прес-службі.

За словами джерела Громади Приірпіння в Ірпінській раді, один з затриманих – підприємець Валерій Кенсицький.

“Саме він разом з іншими підприємцями прокладав асфальт в центрі Ірпеня. Вони тісно співпрацюють з Пащинським та замом Карплюка Христюком. Це підрядники начальника КП “Ірпіньжитлоінвестбуд” Дворнікова. Думаю, він наступний”, – розповідає джерело.

Нагадаємо, що під час обшуків правоохоронці розшукували саме Дворнікова, про що писала Громада Приірпіння.

На фото у соцмережі facebook Кенситський поряд з заступником мера Дмитром Христюком, екс-регіоналкою Наталею Семко, Віолетою Кременчук та депутатом від Нових облич Максимом Плєшко.

“Крім цього, прокуратурою Київської області повідомлено про підозру особі 1965 року народження у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 205 (незаконне придбання (створення) суб’єкту підприємницької діяльності з метою прикриття незаконної діяльності) та за ч.ч. 3,4 ст. 358 (підроблення документа, який видається установою, яка має право видавати такі документи і який надає право та звільняє від обов’язків, з метою використання його підроблювачем, вчинене за попередньою змовою групою осіб, використання завідомо підробленого документа) КК України”, – додають у прокуратурі.

За інформацією реєстру судових рішень, другий підозрюваний – громадянин Грузії Шота Махарадзе.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, Громада Приірпіння повідомляла, що Ірпінська рада через систему Прозорро постфактум закуповувала послуги по благоустрою скверу в смт Коцюбинське по вул. Доківській, який обійшовся майже у 900 тис. грн, а також про оплату ремонту дороги по вул. Пономарьова у грудні 2016-го року. За це жоден з посадовців Ірпеня досі не поніс відповідальності.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539