Моя нова непрофесійна поліція: поліцейська перевірка по-ментовськи

0


Дільничний офіцер поліції Печерського УП ГУНП в місті Києві молодший лейтенант Володимир Качанівський не розрізняє Київську обласну раду і Київську обласну державну адміністрацію. До такого висновку можна дійти, ознайомившись із висновком, складеним поліціянтом за матеріалами провадження про перешкоджання журналістській діяльності з боку прес-служби Київської обласної ради.

У своєму висновку офіцер поліції Качанівський пише, що журналіста не допустили “на сесію КОДА для виконання журналістської діяльності”. Це є повною маячнею, оскільки КОДА не проводить ніяких сесій. Більше того, заявник чітко писав про недопуск на сесію саме Київської обласної ради (КОР), тобто у складеному висновку офіцер зумисне чи з недбалості перекручує факти.

Офіцер Качанівський мав би спершу опитати прес-службу КОР і заявника, а вже після цього робити якісь висновки.

Натомість після написання заяви 27 квітня ЖОДНОГО разу ніхто з поліції навіть не поцікавився обставинами справи, не попросив надати докази, додаткову інформацію.

Якби офіцер не полінувався зустрітися із заявником, то дізнався би і про те, що на сайті КОР був відсутній порядок акредитації.

І про те, що на адресу облради було заздалегідь надіслано листа з проханням акредитувати журналіста.

І про те, що напередодні в облраді обіцяли по телефону акредитувати журналіста, але чомусь цього не зробили.
При цьому в день проведення сесії в акредитаційний список вносили прізвища інших журналістів від руки, доказом чому є цей список.

Але молодший лейтенант Володимир Качанівський нічого цього так і не дізнався. Коли ж я намагався знайти його контакт і поспілкуватися з офіцером, виявилося, що він на лікарняному.

Це, звісно, було би смішно, якби не так печально.
В даному випадку йдеться про небажання прес-служби обласної ради акредитовувати “незручних” для керівництва облради журналістів, про створення додаткових перепон для акредитації.

Для прикладу, щоб акредитуватися на засідання Київської міської ради – досить просто зателефонувати в прес-службу і назвати свої дані та від якого видання ви хочете бути присутній.

Печально в цій історії те, що моя нова поліція виявляє жахливий непрофесіоналізм і дозволяє почуватися безкарно зловмисникам.
Так, у Печерському управлінні чемно відповідають телефоном, реєструють провадження, надають відповідь. Але цього явно замало, якщо перевірки проводяться настільки поверхнево, а висновки видаються з помилками і перекручуванням фактів, викладених заявником.

Яка користь від поліції, якщо досі немає результатів розслідування побиття два роки тому приірпінського активіста Віктора Бархоленка, якщо на Київщині невідомі б’ють активістів, палять автівки і залишаються непокараними.

Так, Валентині Аксьоновій – захисниці Вумівського лісу в Петропавлівській Борщагівці спалили дві автівки, намагалися влаштувати тижневий пікет під її будинком від імені іншої організації.
У Софіївській Борщагівці Олександру Сінчугову, який виступає проти забудовника “Празького кварталу-2”, намагалися підпалити домівку.

Юриста громади Петропавлівської Борщагівки Олександра Дядюка безкарно побили просто перед судовим засіданням троє нападників.

Сьогодні зловмисник скоїв напад на голову тервиборчкому Людмилу Демченко в смт Коцюбинське. Нападника вдалося затримати завдяки щасливому випадку.

Виникає запитання,  до моєї нової поліції, невже захист громадян – це справа самих громадян і для того, щоб покарати зловмисника, треба його затримати, зібрати докази, доставити до поліції і простежити, щоб винуватець дійшов до суду?

Для чого тоді платити зарплату такій поліції?

Зокрема, печерський дільничний Володимир Качанівський з Бучі за 2016 рік задекларував усього 70 тис. грн. Це ледве перевищує річний прожитковий мінімум на нього та двох членів сім’ї. Невелика мотивація для продуктивної роботи поліціянтом. Може, якби офіцер зайнявся чимось кориснішим деінде, то і для сім’ї заробив би більше і поверхневі перевірки з помилками не проводив би?

Єдиний позитив, що саме після скандалу з недопуском на засідання журналістів на сайті з черепашиною оперативністю таки з’явилися й інформація про порядок акредитації і адреса електронної скриньки на домені ukr.net, на яку можна надіслати офіційного листа.

 Автор: Огородник Сергій, журналіст Громадського руху ЧЕСНО

 

 

 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539