Нападнику на голову ТВК присудили домашній арешт

0

Зловмисника відпустили додому. Про це “Громаду Приірпіння” повідомила селищна голова Ольга Матюшина.

“Його відпустили додому. Нас навіть не повідомили, коли буде суд, хоча навіть вчора ми з своєї ініціативи ходили до прокуратури області , давали свідчення й пропонували підтримку й всебічне сприяння. Це справа, яку взяв під контроль Генпрокурор Юрій Луценко. Як могло таке статися, що про те, коли буде суд не знала ні громада, де люди вже бояться ходити по вулиці, ні ЗМІ, які на загальнонаціональному рівні висвітлювали події, що сталися у селищі, ні навіть потерпіла Людмила Демченко, на яку напали. Вона потерпіла?” – Запитує селищна голова.

Народна депутатка Ольга Червакова у своєму пості в соцмережі Facebook наголошує, що в нападника з’явилася “назабна адвокатка. Не державна, а приватна”. З урахуванням того, що нападник громаді Коцюбинського зізнався, що він має значні борги, активісти припускають, що організатор злочину допомагає виконавцю, щоб не вийшли на замовника.

Як повідомили “Громаду Приірпіння” член ТВК Леся Петрик-Єльникова та селищна голова Ольга Матюшина, у нападникові на Демченко вони впізнали чоловіка, який не так давно скоїв на них напад і сильно побив Петрик-Єльникову. Вони про це повідомили правоохоронців, але вони на це повідомлення належним чином не зреагували і підозру за другим епізодом не вручили.

Як повідомили “Громаді Приірпіння” в прокуратурі, апеляцію планують подавати в понеділок. Це означає, що під домашнім арештом зловмисник буде перебувати щонайменше три доби. За інформацією правоозорронних органів злочинець сидить під домашнім цілодобовим арештом без браслету.  Активісти шукають інформацію про те, де перебуває злочинець, щоб організувати варту.

Нагадаємо, голову ТВК Коцюбинського Людмилу Демченко жорстоко побили на власному подвір’ї 14 червня. Сусіди самі затримали злочинця й передали його правоохоронцям. БПП вимагає покарати злочинця. Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що взяв справу на контроль.  Нардепи вимагають звіту міністра МВС Арсена Авакова по ситуації з побиттями активістів Приірпіння.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539