Нардепи вимагають в Авакова відзвітувати про ситуацію з побиттями в Приірпінні

0

Народні депутати з мфжфракційного об’єднання “Київщина” підготували депутатський запит до Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

“У селищі Коцюбинське Київської області 14 червня 2017 року, на власному подвір’ї, відбулося побиття голови ТВК Людмили Демченко. Цей інцидент став черговим ганебним фактом у низці інших кримінальних правопорушень проти активістів, що ведуть боротьбу із незаконними забудовами у Приірпінні, справи за якими не розкриті, а правопорушники не притягнуті до відповідальності. Так, на минулому тижні невідомі зловмисники порізали шину автомобіля активістці та журналістці Ірині Федорів. Залишаються нерозкритими справи і щодо нападу на юриста Коцюбинської селищної ради, який представляв інтереси громади в суді у справі щодо каналізації по вулиці Бакала, за яку віддали кілька мільйонів гривень і яка не функціонує належним чином, та  побиття сина активістки Людмили Буток, на якого напали перед виборами під час проведення дворових зустрічей,” – йдеться у зверненні нардепів, яке парламентарі надіслали “Громаді Пріирпіння”.

Результат пошуку зображень за запитом "Людмила буток сина"

“Журналісту та активістці, яка бореться проти забудови Вумівського лісу у селі Петропавлівська Борщагівка Валентині Аксьоновій 30 квітня на столичних Позняках спалили уже другу машину. Як відомо, Аксьонова є лідером місцевої ініціативи громади Петропавлівської Борщагівки “Захисти ліс” і тривалий час бореться проти забудови лісу житловими висотками.  Жінка раніше говорила, що боїться за життя своєї малої дитини і батьків, бо не один раз отримувала погрози. Вранці 13 червня троє невідомих побили Олександра Дядюка – правозахисника, який бореться з незаконними забудовами. У січні 2017 року невідомі спалили автомобіль Дядюка”, – перераховують напади на активістів Київщини народні депутати, які представляють інтерси виборців області.

Народні депутати вимагають приятгнути винних осіб до відповідальності і чекають звіту Авакова перед парламентом.

“Депутатське міжфракційне об’єднання занепокоєне зростанням кількості випадків нападів на активістів Приірпіння. Очевидно, що ситуація вимагає негайного особистого втручання Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова. Знаю, що генпрокурор вже взяв під особистий контроль справу з побиттям голови Коцюбинської ТВК Людмили Демченко. Наступного тижня, під час години Уряду парламент міг би заслухати міністра саме з даного питання,” – зазначає народний депутат і голова Міжфракційного об’єднання Ярослав Москаленко у коментарі “Громаді Приірпіння”.

Активісти Приірпіння просять всіх небайдужих 21 червня о 9:00 прийти на пікет під Кабінет міністрів України й вимагати відставки Авакова, який за кілька років роботи не спромігся налагодити роботу правоохоронних органів і гарантувати безпеку громадянам. Жодне резонанне побиття не було розкрите.

Нагадаємо, Міжфракційне об’єднання “Київщина” народні депутати сформували на початку 2017 року. Ініціював створення об’єднання Ярослав Москаленко (96 округ, м. Буча, Славутич, Бородянський, Іванківський, Поліський, Вишгородський райони – очільник “Воля народу” в минулому член ПР). До міжфракційного об’єднання увійшли кілька десятків депутатів з різних фракцій, в тому числі Ольга Червакова (БПП), яка на засіданні об’єднання неодноразово ініціювала обговорення проблемних питань Приірпіння, зокрема і щодо закриття стаціонару в селищі Коцюбинське по вул. Лісовій.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539