НАЗК добилося штрафу для Карплюка аж на 5100 грн

0

Печерський райсуд визнав винним мера Ірпеня, керівника партії «Нові обличчя» Володимира Карплюка через відсутність у звіті партії про майно, доходи, втрати і зобов’язання фінансового характеру за IV квартал 2016 року висновків незалежного зовнішнього фінансового аудиту. Про це повідомила на своїй сторінці в Фейсбук очільниця НАЗК Наталія Корчак.

“Ці висновки є обов’язковими для тих політичних сил, які приймали участь у виборах (Закон «Про політичні партії в Україні» передбачає подання таких висновків як партіями, що отримують державне фінансування, так і партіями, які приймали участь у президентських виборах, виборах до ВРУ, чергових чи позачергових місцевих виборах (частина 3 ст.17)) .
«Нові обличчя» була суб’єктом виборчого процесу на позачергових виборах депутатів Коцюбинської селищної ради Київської області, які відбулись у липні 2016 року. Від партії було обрано 10 депутатів. Таким чином відповідний висновок незалежного фінансового аудиту цієї політичної сили, в рамках чинного законодавства (ст.17 ЗУ « Про політичні партії в Україні»), мав би бути невід’ємною частиною звіту партії, який був наданий НАЗК”, – пише Корчак.

За словами голови НАЗК, штраф, який має сплатити Карплюк – незначний. Корчак вважає, що за подібні правопорушення сума штрафу має бути збільшена.

“Постановою Печерського райсуду Карплюка визнано винним у вчиненні адмінправопорушення за ст.212-21 КУпАП та накладено штраф у 300 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (5100 грн). Також згодна з тим, що розмір штрафів за статтями 212-15 та 212-21 КУпАП слід збільшувати”, – додає Наталія Корчак.

Зауважимо, що сума штрафу, який має сплатити Карплюк, насмішила дописувачів у Фейсбук.

Нагадаємо, “Громада Приірпіння” повідомляла раніше про притягнення мера Ірпеня до адміністративної відповідальності за порушення порядку подання фінансового звіту про надходження і використання коштів виборчого фонду, звіту партії про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539