Київрада заборонила замуровувати в підвалах котиків

0

На пленарному засіданні Київради депутати проголосували за заборону відловлювати безпритульних котів у Києві. Про це повідомляє прес-служба Київради.

Згідно з рішенням, відловлювати тварин можна винятково для стерилізації, вакцинації та для нових власників.

При цьому до такого відлову обов’язково мають бути залучені представники громадських зоозахисних організацій.

Нагадаємо, що петиція на захист тварин і визнання котів частиною екосистеми міста була створена ще 20 грудня 2016 року і легко набрала необхідні 10 тисяч голосів киян.

Авторка петиції Вікторія Кирилюк вважає таке рішення першим кроком до цивілізованого співжиття тварин і людей у столиці.

“Це звісно, перемога, тому що депутати задекларували на рівні міста захист тварин, в цьому випадку котів і задекларували гуманні ініціативи… Це для міста дуже важливо. Але це тільки перший крок для того, щоб упорядкувати роботу з тваринами у місті… Потрібно працювати над комплексом заходів: щоб було менше викинуто безпритульних тварин, щоб була відповідальність власників… Це тільки початок. Далі буде і реєстрація тварин – домашніх і безпритульних. Безпритульних тварин будемо вносити в бази, щоб люди могли зайти на сайт і вибрати собі улюбленця. Ще дуже багато ініціатив, над якими потрібно працювати”, – каже зоозахисниця.

На її думку, дуже важливо те, що тварин уже не будуть замуровувати в підвалах, як це робилося взимку нібито для підвищення енергоефективності. Відповідальні особи ЖКГ і ОСББ мають слідкувати за тим, щоб тварини мали вільний доступ до підвалів, технічних підвалів та горищ, запобігати ізоляції там котів, що може призвести до їх загибелі.

“Це рішення вийшло із петиції, коли до нас почали звертатися люди, що в підвалах замуровують котів. Це було взимку і взимку була ця петиція. Чомусь вирішили, що замуровані продухи – це буде тепліше в підвалі: насправді підвал повинен провітрюватися. А щоб тепліше було – необхідно проводити енергоаудит і утеплювати ті місця, через які йде втрата енергії. Дуже багато таких було звернень. І це питання потребувало дуже швидкої реакції, тому що дуже багато тварин помирало”, – стверджує Вікторія Кирилюк.

Комунальні підприємства «Притулок для тварин» та «Київська міська лікарня ветеринарної медицини» мають забезпечити за позабюджетні кошти та кошти, передбачені у бюджеті на відповідний рік, регулювання чисельності цих тварин у місті через стерилізацію з обов’язковою вакцинацією.

Зауважимо, що в Стамбулі відомому  котику Томбілі поставили пам’ятник.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539