Табір “Дружба”: “Розбудова” програла апеляцію

0

Апеляційний суд Києва задовольнив скаргу мешканців Ірпеня. Громада виступила на захист табору “Дружба” та цілого житлового кварталу, що поряд, від забудови. Апеляційний суд скасував рішення першої інстанції і визнав, що Ірпінська міська рада правомірно своїм рішенням відмовила  забудовнику.

“Громада Приірпіння” писала про те, що влада могла домовитися із забудовником Віталієм Ліневичем і зумисне програти першу існтанцію, щоб узаконити так детальний план території. Саме тому громада виступила стороною у справі і подала апеляційну скаргу. Рішення Ірпінської ради від 17 листопада 2016 року, яке оскаржувалося забудовником в суді, залишилося в силі завдяки активістам.

“Визнати розроблений ФОП Єрмолаєвим В.А. детальний план території забудови кварталу м. Ірпінь, обмеженому вулицями Мечникова, Лєрмонтова, Давидчука та Лисенка таким, що не відповідає затвердженій містобудівній документації м. Ірпінь та не підлягає затвердженню”, – йдеться в рішенні Ірпінської суду, яке підтримали в апеляції.

За словами активістів, цим детальним планом передбачалась забудова кварталу території колишнього табору “Дружба” та житлового кварталу: 45 (сорок п’ять) 12-ти або 16-ти поверхових будинків, 8 (вісім) підземних паркінгів та 7 (сім) громадських будівель. Кількість населення планували збільшити з 15 до 315 люд/га – тобто у 21 рази.

план

“Така щільність є нормою для великих міст, не для Ірпеня!  На сьогодні – це найважливіша наша судова справа разом із виграною справою про містобудівні умови та обмеження – у найближчий час будівництва не буде. Боротьба не закінчилась – вона виходить на іншій рівень. Наша громада це розуміє і розуміє, що окрім нас самих нам ніхто не допоможе. Позиція ІМР у даний час змінилася на нашу користь, наскільки вони будуть послідовні – покаже час. Дивним є те, що ІМР не подала вчасно скаргу на рішення суду першої інстанції. Визнання рішення ради незаконним може бути підставою для дострокового припинення її повноважень”, – розповідає мешканка Ірпеня Неля Лавровська.

“Перед самим судовим засіданням вони подали заяву про приєднання до нашої скарги. Ще однією перемогою є  й те, що представниця ІМР визнала в суді – громадських слухань по питанню забудови території табору не було. Наша ГО “ЗНПС “Дружба” в цій справі також позивалася до Ірпінської ради й була третьою стороною з самостійними вимогами”, – додає Лавровська.

Нагадаємо, ТОВ “Розбудова”, за якою стоїть забудовник Віталій Ліневич, у судовому порядку вирішила скасувати  рішення Ірпінськоі ради, яким було заборонено будівництво висоток на території “Дружби” й виграла суд першої інстанції. На цьому засіданні юристи Ірпінської ради виступали на боці забудовника, а не інтересів держави та громади. Свою позицію вони змінили, ймовірно, після того як у забудовника Ліневича виник конфлікт з мером Ірпеня Володимиром Карплюком. Як відомо, до кварталу забудови увійшли й приватні будинки ірпінців.

Прокуратура Київської області з’ясувала, що землі табору Дружба” були передані ТОВ “Розбудова” в оренду незаконно й через суд витребували ці ділянки.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539