Справа танкових двигунів: судять вихідця з Коцюбинського Істоміна

0

26 липня в Апеляційному суді міста Києва зібралися військові. Вони прийишли в суді підтримати свого колегу полковника Костянтина Істоміна.  Підсудний військовий – виходець із селища Коцюбинське.

НАБУ і САП інкримінують Костянтину Істоміну, який є підлеглим генерал-майора начальника Центрального бронетанкового управління Юрія Мельника, корупційні дії.

Напередодні суду народних депутатів закликали взяти Істоміна на поруки. Про це йдеться в пості Альони Шевцової.

У свою чергу Юрій Бутусов зауважив, з посиланням на джерела, що Мельника запрошували не на допит, а на розмову. Журналіст припускає, що оприлюднені факти, свідки та документи, змусили прокуратуру задуматися, чи причетне керівництво ЦБТУ до протиправних дій.

Істомін, який перебуває в СІЗО, під час засідання був на відеозв’язку.

Засідання перенесли на 9 серпня у зв’язку з тим, що апеляційна інстанція не отримала від Солом’янського суду вчасно всіх необхідних документів.

Після засідання “Громада Приірпіння” перепитала в нардепа з фракції “Батьківщина” Ігоря Луценка, що він планує робити надалі.

“Це відповідальність Солом’янського суду. Через це людина може 2 тижні просидіти без жодної вини і жодного обгрунтування в місцях позбавлення волі. Це вина щурів з Солом’янського суду, які не встигли передати… Ми зараз їдемо в Солом’янський суд, щоб з’ясувати, чому матеріали справи не передані. Все має бути по графіку і по закону. Це відповідальність голови суду. Саме він має забезпечувати механіку цього процесу”, – коментує “Громаді Приірпіння” нардеп Луценко.

Колеги готові внести за Істоміна заставу. Про це зазначає у  коментарі радіо ЕРА полковник, начальник управління Центрального бронетанкового управління Євген Сидоренко:

“У генерала Мельника немає таких статків, щоб внести заставу. Навіть було організовано збір коштів. Слава Богу, застава не потрібна. Але ті, кошти, які є, ми готові перерахувати під заставу Костянтина Істоміна, який ще знаходиться під вартою. Суд по ньому відбудеться 26-го, нам не зрозуміло, чому справа майже одна, але так рознесено рішення суду. Ми будемо підтримувати Істоміна і клопотати про взяття його на поруки.”

Нагадаємо,НАБУ і САП затримали посадових осіб Збройних сил України та ДП “Львівський бронетанковий завод” за організацію корупційної схеми з неновими двигунами. Зокрема, замість нових двигунів для танків Т-72 закуповували двигуни, які раніше були у використанні. Таким чином, за даними слідства, вони в 2015 році вчинили розтрату бюджетних коштів на суму 28,5 млн грн.

26 липня в Апеляційному суді повинні розглянути ще одну справу – апеляцію щодо обрання міри запобіжного засобу у вигляді тримання під вартою для Максима Корнієнка, який напав на голову ТВК Людмилу Демченко. Попри те, що засідання призначене на 12:15 станом на 14:15 засідання так і не розпосалося.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539