Нападника на голову Коцюбинського ТВК закривають в СІЗО

0

Печерський районний суд змінив запобіжнимй захід 21 червня. Замість домашнього арешку Максиму Корнієнку, який напав на голову ТВК Коцюбинського Людмилу Демченко, присудили утримання під вартою. Про це активісти повідомили “Громаду Приірпіння”.

Близько пів на третю активісти під судом помітили нападника, який прийшов у супроводі невідомої їм жінки. Його впізнали по татуюванням.

“Коли ми почали знімати нападника на вході до суду невідома жінка обурилася, що його знімають. Мене дивує, чому вона не обурюється, що молодий і сильний спортсмен бив у голову літню жінку. Як потім з’ясувалося невідома є адвокаткою спортсмена”, – розповідає депутатка Коцюбинської ради Олена Сокотюк, яка очолює депутатську групу “Приватний сектор”.

У судовій залі адвокатка подала клопотання, щоб активістів видалили з зали засідать.

“Мотивувала тим, що ми всі проживаємо в одній громаді й спілкуємося один з одним”, – додає Сокотюк.

Суддя клопотання не задовольнив.

“На судовому засіданні ми дізналися, що нападник вже був засуджений за крадіжку в Ашані і, як ми зрозуміли, судимість не була погашена. Відповідно, він скоїв злочин, знаходячись під слідством. Леся Єльнікова твердить, що в 2016-му році напад на неї та селищну голову Ольгу Матюшину скоїла напад та ж сама людина. Прокурор просив суд врахувати, що по ньому може бути ще один епізод”, – зазначає журналістка Ірина Федорів, яка перебувала в залі засідання.

“Підозрюваний заявив, що він визнає напад виключно на Демченко і каже, що на нього намагаються повісити епізод з Єльніковою. Тут варто зауважити, що він наголошував на тому, що був у Коцюбинському вперше. Відповідав виключно з підказок адвокатеси. Вона, називаючи прізвище Матюшиної, помилилася й назвала її Матюшенко. Нападник же абсолютно чітко назвав прізвища Матюшиної та Єльнікової, при тому, що твердив, нібито перший раз був в Коцюбинському”, – додає Федорів.

Активісти помітили, що під час перерви у судовому засіданні підозрюваний разом з адвокаткою вільно пройшлися Хрещатиком до магазину, де купували їжу. Жоден конвой або правоохоронці їх не супроводжували.

“Під час перерви я спілкувалася з адвокаткою нападника Оленою Коркушко. Вона запитала, чому селищна голова перебуває в робочий час не на робочому місті. Але селищної голови на засіданні не було. Вона, можливо, одну з активісток переплутала з селищною головою. Також я запитала нападника, чи вартував напад на Демченко тих грошей, які йому обіцяли він сказав, що не вартував”, – розповідає Сокотюк.

Корнієнко зізнався, що був з-поміж тітушок в Ірпені на будівництві по вул. Єсєніна, де активісти протидіяли незаконній забудові наближеного до мера Ірпеня Володимира Карплюка забудовника Антона Мирончука. Тоді були побиті активісти. Мирончук невдало балотувався до Ірпінської ради саме від партії “Нові обличчя”.

Суддя Вячеслав Підпалий задовольнив клопотання прокурора й ухвалив змінити запобіжний захід домашній арешт на 60 днів перебування в СІЗО. Потерпілий або будь-яка інша особа може внести заставу у розмірі 128 тис. грн. У разі застави, потерпілий не має права покидати межі Білої Церкви.

“Маме я сообщу, апеляцию подам. Ну, все, я вам его оставляю”, – говорить в суді адвокатка Коркушко.

Після цього правоохоронці викликали конвой, аби забрати підзрюваного з Лук’янівського СІЗО.

“Громада Приірпіння” продовжує оперативно інформувати про хід справи.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539