Червакова: Коцюбинське отримає 5 мільйонів на енергоефективність

0

З держбюджету в селищі профінансують заходи енергоефективності та ремонт даху будинку культури. На це з держбюджету виділять майже 5 мільйонів гривень. Про це йдеться у розпорядженні Кабміну, яке підписали в липні цього року.

Питання для громади на рівні держбюджету допомагала вирішити народна депутатка Ольга Червакова. Про це вона прозвітувала громаді і оприлюднила своє депутатське звернення на прем’єр-міністра України.

“Наші депутати другий рік блокують витрати з місцевого бюджету. Як селищна голова я розумію, що нам потрібний розвиток, який неможливий без грошей. Ми вирішили залучати зовнішнє фінансування. Якщо торік народний депутат Ольга Червакова допомогла нам із залученням 1,5 млн грн на капремонт дороги на Залізничній, то цього року завдяки цьому нардепу ми отримаємо 5 мільйонів гривень. Це половина річного бюджету селища,” – наголошує Ольга Матюшина.

“Майже 4 мільйони піде на реконструкцію Водоканалу. Зауважу, що під час опитування громади, люди висловилися не за парки і не за лавки, а за якісну воду, бо якість води – це здоров’я населення, яке має бути для влади будь-якого рівня пріоритетом. Люди не мають працювати на аптеку. Про те, що треба модернізувати мережі говорив експерт Кунь депутатам восени минулого року. Депутати разом з Петром Щербиною порадили йому робити енергоефективними свинарники, а він би міг нам допомогти моженізувати системи“, розповідає селищна голова.

Без імені

Після Коцюбинського експерт поїхав допомагати іншим громадам. Ворзелю та Гостомелю дали по 190 тис. грн на комп’ютери, Гостомелю дали 1 млн 200 на парк відпочинку.

“Влада, яка заявила про такі потреби, живе типовим гречкосійством, щоб сфотографуватися. Мережі водопосатчання під землею. Це не для картинки. Всі ми знаємо, що таке сидіти без води через пориви. Борг УЖКГ “Біличі” перед “Київводоканалом” чи не найбільший. Ми вже погасили 1,3 мільйони боргу за останні півроку. Тепер вкладаємо в здоров’я людей і в економію, аби заощадити кошти коцюбинців. Карпемонт даху будинку культукри нам потрібний теж задля безпеки громади, бо дах вже реально може впасти дітям на голови і тепловтрати від такої безгосподарної діяльності – колосальні. У нас під час театрального сезону всі сидять в шапках. Депутатів прошу в інтересах громади нарешті розподілити бюджет селища, бо отримувати зовнішнє фінансування без освоєння внутрішнього вкрай важко. виборці мають контролювати голосування депутатів 4 серпня. Закликаю голосувати за капремонт дороги, придбання сміттєвозу та снігоприбиральної техніки”, – резюмує голова.

Селищна голвоа зауважує, що гроші не потраплять до місцевого бюджету Коцюбинського. Субвенція надійде до обласної ради, де депутати не зможуть заблокувати своїм неголосуванням витрату державного бюджету, як це було зроблено з виплатами за роботу на виборах членам ТВК і ДВК.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539