Коцюбинське: результати тестування населення на гепатит

0

У амбулаторії 27 та 28 липня триває безкоштовне тестування на гепатит С.

“Міжнародний благодійний фонд Українська фундація громадського здоров’я, яка в Києві опікується здоров’ям жінок і молодих людей, на прохання селищної голови зголосилася провести безкоштовне тестування в Коцюбинському. 28 липня Всесвітній день боротби з гепатитами. На Довженка, 2 Ви завжди можете отримати детальну інформацію, а також поспілкуватися з психологами, юристами та соцпрацівниками громадської організації”, – зауважує співорганізатор заходу Андрій Скіпальский, депутат Коцюбинської селищної ради.

Надмірної черги не було.

“Я прийшла о 12:45  і була 39 у списку. До обіду пройшла тест без проблем. У мене все гаразд. Переді мною було жінка, яка сказала, що дізнаался від місцевої депутатки, яка клеїла оголошення,” – каже мешканка селища Ірина.

Медики твердять, що зранку в черзі було десь 6 людей, а далі вже не більше 2. Результати дізнаються фактично миттєво.

“Люди віком 60 і старше, то вони інформували один одного. Хтось отримав смс-повідомлення через систему сповіщення, яка діє в селищі. Молоді менша частина – десь третина. Були працівникик поліклініки, які працюють в лабораторії та стоматології, вони теж проявили відповідальність і по відношенню до себе і по відношенню до своїх майбутніх пацієнтів,” – говорить Людмила Сабадаш, менеджер центру Допомоги дівчатам та молодим жінкам в складних життєвих обставинах “Право на здоров’я”.

“2 позитивних результати. Ми все розказали цим людям щодо лікування. Один з протестованих знав, що має гепатит, але не довіряв попредньому результату і вирішив пересвідчитися. На жаль, результат виявився таким самим. Але ми розказали, що треба робити і де проходити обстеження”, – додає Сабадаш.

28 липня з 10:00 до 14:00 продовжать безкоштовне тестування для всіх охочих коцюбинців.

Нагадаємо, нещодавно до лікарні та стаціонару передали медикаменти, які можна отримати безкоштовно.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539