Не секретар: кандидату юрнаук Данішу повернули позов

0

Суддя Ірпінського міського суду Наталя Карабаза повернула позов депутату Коцюбинської селищної ради Сергію Данішу. Він вимагав в судовому порядку визнати бездіяльність Коцюбинської селищної голови Ольги Матюшиної та “вчинити певні дії”.

“Я пам’ятаю, як Сергій Даніш разом з Катриною Ющенко-Корбут одразу прийшли за ключами від кабінету секретаря. Я була б рада, якби вони з такою ж швидкістю голосували за дитмайданчики та спортивні майданчики дітям, як вони за клісло секретаря переживають. З огляду на те, що депутати голосували фактично за порожні бюлетені, не вносили кандидатуру на голосування й мала місце низка інших порушень я мала ветувати це рішення. Далі в депутатів була можливість, щоб подолати вето. Для цього треба було дві третини голосів. Вони не з’явилися на засідання і відповдно дія рішення була зупинена у передбаченим законом порядку. Якщо Сергій Даніш вирішив оскаржувати мої дії в суді – я готова була відповідати, бо дію в межах тих повноважень, які мені дає чинне українське законодавство,” – наголошує селищна голова Ольга Матюшина.

“Окрім звернення до суду, було ще звернення до правоохоронних органів. Я так розумію, правоохоронцям більше нема чого робити у нас в селищі, як витрачати ресурс на втручання в адмінпроцеси. Я насправді від голови найбільшої фракції Нові обличчя Сергія Даніша чекала вчинків, а не звернень до суду чи правоохоронців щодо таких питань. Треба голосувати за бюджетні питання, брати участь в розробці стратегії розвитку селища, показати реальні справи в залученні зовнішнього фінансування, створенні робочих місць, а не розпорошувати ресурс ради і правоохоронців на безглузді речі. На виборах 2015 року я думала, що кандидат юридичних наук Сергій Даніш вже має розуміти, що таке правова площина. Коли кандидату наук повертають позов – це говорить про рівень компетецій,” – каже Матюшина.

На останньому дзвонику у 18 школі Сергія Даніша дирекція школи учням та їхнім батькам представила саме як секретаря Коцюбнської селищної ради.

Фото на кавер з Facebook-сторінки Альони Рожанської.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539