На офіційному сайті облради “Батьківщина” поширює чутки

0

“Вже не один місяць ходять чутки, про наміри влади змінити керівництво облради”. Саме так тепер звучить інформація на офіційному сайті Київської облради, який покликаний поширювати офіційну інформацію.

Таке формулювання керівництво облради використало для того, щоб пояснити громаді Київщини, чому депутату облради екс-регіоналу Ярославу Добрянському вручили підозру.

Як відомо, підозру голові фракції “Наш край” кнопкодаву Добрянському вручили через його діяльність як голови Києво-Святошинської РДА у 2009-му році.  Його підозрюють у перевищенні службових повноважень та незаконному виділенні 12 га земель лісогосподарського призначення.

Від імені невідомо яких саме депутатів облари в новині сказано, що переслідування Добрянського “може бути пов’язане з голосуванням за звернення фракції “Батьківщини” до Верховної ради щодо врегулювання питань імпічменту, за яке проголосувало 57 депутатів.”

Медіакритик Отар Довженко каже, що треба шукати свідомих людей для роботи на офіційних сайтах рад:

“З погляду здорового глузду, звісно, нездорово, коли прес-служба на офіційному ресурсі органу місцевого самоврядування виступає фактично від імені політичної сили та займає її сторону в конфлікті. Є певні норми закону, які зобов’язують публікувати на таких сайтах певну інформацію (поіменне голосування, протоколи, порядки денні засідань ради – прим. ред.). Але сумніваюся, що існують законодавчо закріплені стандарти висвітлення подій прес-службою на сайті. Боюся, примушування прес-служби до безсторонності буде марним. Потрібні просто люди з іншою політичною культурою – і депутати, і їхня медіаобслуга”.

Голова регламентної комісії від “Самопомочі” Роман Титикало говорить, що роботу сайту регламент ради не регулює. Член регламентної комісії “свободівець” Ігор Домбровський стурбований тим, що заява від депутатів облради зроблена знеособлено:

“Мене обурює, що узагальнено від імені всіх депутатів сказано, що ми щось засуджуємо. У цьому випадку мають конкретизувати, хто підтримує цю позицію. Коли пишеться знеособлено “депутати облради не виключають, що причиною підозри може бути і голосування за звернення фракції “Батьківщина…” – це не дає розуміння про те, які фракції чи депутати облради так вважають. Я вважаю, що причина, яка вказана в офіційному повідомленні, надумана і не має відношення до підозри Добрянському.”

“Знаючи діяльність багатьох чинних депутатів Київської обларади, особливо тих, які мали відношення до Партії регіонів, і це не лише Добрянський, я дивюся, що підозри за злочини не оголошені їм ще після революції Гідності. Чому так довго тягнули? Щодо цієї ситуації з роздачею землі Добрянським, то ні для кого не секрет, що присутність у виконавчих органах влади майже завжди перетворюється на бізнес. Думаю не просто так Добрянський пішов заступником до мера Бучі екс-регіонала Федорука, де дерибан лісу має особливо великі масштаби. Якби силовики не були партнерами по бізнесу у подібних дерибаннків, то ми б давно мали б іншу країну і іншу ситуацію на Київщині і в цілому в країні.”

Нагадаємо, керівництво облради не вперше використовує офіційний сайт ради в своїх особистих інтересах. Під час обшуків в кабінеті голови КОР Ганни Старикової на сайті оприлюднили новину про тиск на партійців “Батьківщини” та політичне замовлення, замість того, щоб висвітлити факт обшуку нейтрально.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539