Депутату облради Добрянському може загрожувати від 3 до 6 років позбавлення волі

0

Екс-заступнику Бучанського голови Ярославу Добрянському вручено підозру. Про повідомили у прес-службі прокуратури Київської області.

Йому інкримінують зловживання владою за ст. 364, п.2 . Згідно з цією статтею колишньму чиновнику та чинному депутату обласної ради від партії “Наш край” загрожує від 3 до 6 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від 500 до 1 тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

“У ході досудового розслідування встановлено, що підозрюваний, перебуваючи на посаді голови Києво-Святошинської РДА, діючи всупереч інтересам служби, підписав 21 розпорядження про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки загальною площею 12 га  у власність громадянам для ведення індивідуального садівництва”, – йдеться на сайті відомства.

“Вибуття вказаних земель з державної власності відбулось із порушенням законодавства, оскільки вони відносяться до земель лісогосподарського призначення і перебувають в користуванні  Боярського лісництва  відокремленого підрозділу НУБіП України “Боярська лісова дослідна станція”. Тільки Кабінет Міністрів України має право розпоряджатися зазначеною категорією земель”, – додають у прокуратурі.

Ринкова вартість незаконно вибутих 12 га земель становить 39 млн гривень.

“Громада Приірпіння” намагалася взяти коментар у екс-чиновника, проте на дзвінки він не відповідає. У смс-повідомленні редакції депутат написав, що всі роз’яснення у нього на сторінці в соцмережі facebook.

Окрім цього Добрянський повідомив, що справа стосується його діяльності у 2009-му році й жодним чином не пов’язана з його роботою у Бучанській раді.

Як відомо, у 2009-му році Добрянський був головою Києво-Святошинської районної державної адміністрації.

Саме там чиновник організував дерибан 60 га земель, після якого мешканці Білогородки, в яких Добрянський, за інформацією ЗМІ, забрав їхню землю і розподілив між 30-ма людьми по 2 га, вийшли на протест і навіть перекрили трасу.

Нагадаємо, Добрянський став заступником мера Бучі Анатолія Федорука у грудні 2015-го року. Тоді за його кандидатуру проголосували майже всі депутати Бучанської роди.

На цій посаді Добрянський пропрацював менше року й звільнився у листопаді, через місяць після того як Федоруку було вручено підозру й відсторонено його від посади.

Добрянський підтримав ідею Федорука щодо невиплат заробітної плати працівникам бюджетної сфери й навіть зустрічався з працівниками медзакладів, розповідаючи, що підозра Федоруку – це напад на місцеве самоврядування й через його відсторонення ніхто не отримує заробітну плату.

Як відомо, право підпису документів фінансової звітності з’явилося у Добрянського під час відсторонення Федорука від посади у листопаді, у день його звільнення. Пізніше з’ясувалося, що заробітну плату бюджетникам затримували умисно.

Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом невиплати заробітної плати працівникам бюджетної сфери.

Відомо також, що Добрянський допомагав Федоруку отримати в Київській обласній раді звіт про законність прийняття облрадою рішень, пов’язаних з формуванням та затвердженням меж територій селища Буча у 2004-му році. Депутатів, які готували цей звіт, викликали на допит до Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генпрокуратури.

Фото на кавер: Бучанський Інтернет портал

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539