У яку суму обійшовся ірпінцям парк “Центральний” або як шахраїв схопили за руку

0

Наприкінці жовтня 2016 року виконавчий комітет Ірпінської ради в особі міського голови Володимира Карплюка та  КП  “Ірпіньжитлоінвестбуд”, в особі директора Ігоря Дворнікова уклали черговий договір підряду для проведення проектних робіт.

За цим договором  комунальне підприємство міськради своїми силами, за бюджетні кошти – наші з вами податки, зобов’язується розробити проектно-кошторисну документацію для будівництва парку “Центральний” по вул. Університетській в м. Ірпені. Загальна вартість проекту 252 111,42 гривні.

Цікаво, що ще в березні 2016 року за підписом Карплюка виконавчий комітет приймає рішенні №55/2 , яким надає дозвіл КП “Ірпіньзеленбуд” знести на розі вул. Суворова ,Чехова та Університетської 1674 дерева та 1030 дерев підрізати та кронувати.                                                      

Моє депутатське звернення традиційно проігнорували, то ж так і лишилося таємницею – хто проводив роботи по видаленню  вікових дерев , куди поділись сотні кубометрів ділової і дров’яної деревини (а це не менше 1 млн. грн.) та чому не сплачено 981 000 гривень відновної вартості за знищений ліс?

До того ж в парк аврально і вдень і вночі завозився вкрадений у територіальної громади чорнозем з пойми р. Ірпінь. Як виявилося невдовзі, чорнозем абсолютно непридатний для використання в парку, тому що спричиняє  масове всихання хвойних дерев та рослин.

По сей день достеменно не відомо, скільки коштів втратила міська скарбниця від цього карплюківського “подаруночка” громаді Ірпеня. Чого варте лише рішення №1722 від 26 грудня 2016 року про зарахування пайової участі  за фактичні витрати при реконстукції парку “Центральний”,  згідно з додатком, втаємниченим навіть від депутатів.

А вже 23 лютого 2017 року знову вносяться зміни до новорічної ухвали і  виявляється, що як  пайова участь зараховуються  витрати при проведенні робіт у парку “Центральний” забудовникам, наближеним до міського голови Карплюка: Антону Мирончуку -1,52 млн грн., Ігорю Оверку – 1,53 млн грн., Пікулику -1,42 млн. грн. та ЖБК “Гранд Віллас Україна” 900 тис. грн. А за компанію вирішили ще й вищезгадані 252 111 гривень через півроку після виконаних робіт вивести з бюджету.

 

Як бачимо, рано чи пізно, кожен шулер таки попадається. Достеменно відомо, що  ці всі документи потрапили до прокуратури при черговому (сподіваємось не останньому) обшуку у міськраді. Так що є надія дізнатися і суму вкраденого у громади і її еквівалент у роках позбавлення волі.

 

Автор: Богдан Мельничук, депутат Ірпінської міської ради від ВО “Свобода”.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539