Гатне: Прокуратура не повернула громаді 48 га земель під “Озерним гаєм”

0

Суд визнав нововиявлені обставини – не нововиявленими. Гатненська сільрада не захищає інтереси своїх мешканців попри повідомлення від суду і порушення прав та інтересів інвесторів житлового комплексу.

Київський апеляційний господарський суд 22 серпня визнав законним виділення з порушеннями законодавства в оренду ТОВ ВК “Підряд” особливо цінних земельних ділянок площею 48 га в селі Гатне. Про це йдеться в рішенні Київського апеляційного господарського суду.

Прокуратура Київської області просила скасувати постанову суду про забудову 48 га особливо цінних земель в Гатному та залишити в силі рішення Господарського суду Київської області, яким було доведено незаконність передачі в оренду земельних ділянок та повернуто їх у державну власність.

На засідання суду прийшли активісти Гатного, захищав інтереси держави прокурор Київської області Івашин Олександр. Зі сторони відповідачів на суд з’явився лише представник ТОВ ВК “Підряд”. Представників Гатненської сільської не було, хоча про час та місце розгляду справи Гатненську сільраду було повідомлено належним чином, про неявку та її причини суд Гатненська сільрада не повідомила.

Один із інвесторів житлового комплексу “Озерний гай” за кілька днів до засідання подав заяву до суду про вступ у справу в якості третьої особи без самостійних вимог на стороні відповідача ТОВ ВК “Підряд”. Свою заяву аргументував тим, що  його права і інтереси будуть порушені у разі задоволенні заяви Прокуратури Київської області. Суд відмовив у задоволенні клопотання інвестора житлового комплексу.

Заяву Прокуратури Київської області про перегляд за нововиявленими обставинами скандальної постанови суду про забудову особливо цінних земель суд залишив без задоволення і постанову Апеляційного суду залишив без змін, посилаючись на те, що факти, які були викладені в заяві Прокуратури Київської області, вже наводились в суді апеляційної інстанції.

Нагадаємо, що Прокуратура Київської області після звернення мешканця села Гатне Чагарова Сергія подала заяву в Київський апеляційний господарський суд про перегляд скандальної постанови суду апеляційної інстанції про забудову 48 га особливо цінних земельних ділянок в селі Гатне.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539