Запрошую на засідання регламентної комісії без паралельної реальності

0

12 вересня я запросив громаду на засідання регламентної комісії, 15 вересня, й оприлюднив порядок денний.

Згідно з чинним законодавством голова і тільки голова комісії призначає час та місце засідання і відповідає за формування порядку денного. Я не на лікарняному і не у відрядженні. Я оприлюднив інформацію про час та місце засідання і порядок денний.

Більше того, про те, що буде засідання повідомив індивідуально членів комісії електронною поштою і оприлюднив цю інформацію для громади.

Членам регламентної комісїі Коцюбинської селищної ради неодноразово пояснювали, що час та місце засідання призначає голова. Більше того, коли навесні члени регламентної комісії вирішили провести псевдозасідання, то навіть регламентна комісія облради всім на загал це роз’яснила: засідання скликає голова комісії.

Вчора, 13 вересня, о 16:55 (за 5 хв до кінця робочого дня ради) члени регламентної комісії в Коцюбинську селищну раду занесли своє звернення, що вони вимагають з вечора 13 вересня на 13:00 14 вересня скликати засідання регламентної комісії.

Мені ж це звернення секретар комісії Владислав Євстєфєєв надіслав вже після 20:00.

Навіть для того, щоб селищна голова розписала на мене це звернення у свій робочий час і я міг офіційно його отримати – потрібен час. І цього члени регламентної комісії не можуть не розуміти.

У мене питання до членів регламентної комісії: як я можу дотримуватися принципу гласності, якщо про бажання скликати засідання я дізнаюся в такий спосіб – це при тому, що щодо 12 вересня є публічна інформація про час та місце засідання?

Я ніколи не відмовляв у тому, щоб ставити питання в порядок денний. І мені дивно те, що із запропонованих публічно мною питань порядку денного, жодне не враховане у зверненні членів комісії.

Я розумію, що не комфортно секретареві комісії Владиславу Євстєфєєву говорити про те, що нема з квітня місяця протоколу засідання, який я мав би підписати після того, як з ним ознайомився. Я розумію, що не дуже хочеться розглядати звернення виборців щодо порушення депутатської етики членами регламентної комісії. Але вони вже стоять у запропонованому порядку денному. І цей порядок денний члени комісії можуть доповнювати.

Тому закликаю членів регламентної комісії Коцюбинської селищної ради в черговий раз не виходити у паралельну реальність.

Прийти в п’ятницю 15 вересня до Будинку культури на 18:20 і розглянути питання порядку денного. На засідання запрошуються всі, хто бажає бути присутніми.

Автор: Євген Домбровський, голова регламентної комісії КСР, член фракції “Свобода” та депутатської групи “Приватний сектор”

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539