Коцюбинське: Нові обличчя пропонують секретарем Єременка

0

Депутати Нових облич запропонували нову кандидатуру на секретаря ради.

15 вересня наприкінці робочого дня вони зареєстрували своє звернення в Коцюбинській селищній раді.

Секретарством у раді погодився поступитися Сергій Даніш – претендент Нових облич на посаду селищного голови та на посаду секретаря, якого не змогли у законний спосіб обрати депутати на цю посаду.

“Для мене очевидним було те, що після судів по “Мастер-Енерго” і каналізації законно обрану селищну голову будуть вдруге зносити.  Згадайте, коли голова 8 квітня 2016 року прозвітувала громаді, що виграла суд в “Мастер-Енерго” на 1,5 млн грн – їй висловили недовіру і знесли. Далі була спроба вивести мліьйони під Мастер-Енерго. Тепер ціна питання значно більша – можна вирвати з рук рейдерів котельні і вже є судове рішення на нашу користь. Тобто доісторичний світ монополістів з ери Садовського можна не просто нищити, а й притягати до відповідальності. Зокрема і тих, хто ставив підписи під актами, що каналізація на Бакала нібито справна. Це кримінал. Ситуацію дестабілізують, як я і передбачала перд опалювальним сезоном. Після чергового перевороту рада буле голосувати за приєднання до Ірепеня. В ОДА на офіційній нараді Карплюк наголосив Горгану, що Коцюбинське треба усмирити і тоді вибори до об’єднаної громади пройдуть навесні. Гоган бере своїм заступником секретаря Ірпінської міської ради – Денисенка. Ціна питання – ліс,” – наголошує журналіст Ірина Федорів, яка мешкає в Коцюбинському.

“Роль Єременка в цій схемі цілком закономірна. Нові обличчя не просто сторгувалися за його 18 голос, який дає дві третини. Спершу, якщо пам’ятаєте ціна питання була головування в регламентній комісії. Вже всі зрозуміли, що ходити потім як Главацькій в суди після перевороту не дуже райдужно. Тому, як я розумію, з депутата Єременка, який має амбіцію бути в.о. голови, зроблять цапа відбувайла. Він має за новим сценарієм захопити владу як новообраний секретар. Потім, маючи більшість, Нові обличчя можуть його дуже легко змінити на Даніша, який вже не повинен буде відповідати за незаконне захоплення влади. Єдине, що не врахували депутати, що перша подача кандидата на посаду секретаря обмежена законом в часі. А друга подача не має часових обмежень. Тому свою кандидатуру депутати можуть внести лише після того, як кандидатура від голови буде поставлена на голосування й не набере потрібної кількості голосів,” – додає Федорів.

Нагадаємо, в 2010 році Микола Єременко як активіст балотувався до Коцюбинської селищної ради. Тоді декларував свою позицію як захисник Біличанського лісу.

В 2015 році його обрали до КСР як самовисуванця. Тоді в раді Нові обличчя мали 22 депутати. Цих голосів було цілком достатньо для того, щоб провести переворот в раді. Єременко, який перебував у меншості, виступав зі сцени і наголошував на тому, що депутат Євстфєєв – дерибанник Біличанського лісу і на суді свідчив, що Нові обличчя вчилили незаконні дії під час захоплення влади в Коцюбинському.

Вдруге йшов на позачергових виборах у 2017 році  як кандидат в депутати в команді Ольги Матюшиної, яка була підтримана віче, але разом з Віктором Анісімовим почав співпрацювати з Новими обличчями з початку 2017 року.

У Коцюбинській селищній раді сформував фракцію “Сила людей” і згодом сам же з неї вийшов. Взяв участь у псевдозасіданні регламентної комісії, яке пройшло з порушенням закону й на якому прийняли рішення змінити голову регламентної комісії Євгена Домбровського (квота фракції “Свобода” і депутатської групи “Приватний сектор”). Регламентна комісія облради визнала, що засідання відбулося поза межами правового поля. Депутатська група “Приватний сектор”, яку очолює Олена Сокотюк, виключила його зі складу групи.

14 вересня 2017 року відбулося друге псевдозасідання регламентної комісії, в якому запропонували до порядку денного внести кандидатуру секретаря ради та зокрема надати оцінку діям селищного голови, яка, на думку депутатів, блокує роботу депутатського корпусу, який має зуртовану більшість і по суті сам визначається, як голосувати і за які питання.

Саме після пседвозасідання регламентної комісії Микола Єременко був запропонований депутатською більшістю як кандидатура на секретаря ради.

Як член регламентної комісії, яка покликана боротися з корпцією, депутат досі не подав декларацію, про що свідчить сайт НАЗК. 

Раніше Микола Єременко був помічником на платних засадах нардепа Олексія Козаченка (“За єдину Україну”), а з 2007 року на громадських засадах допомагав “бютівцю” Віктору Таран-Терену

У 2006 році кандидувався в народні депутати від партії “Третя сила” в одному списку з Володимиром Карплюком. 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539