У Марини Порошенко здивовані, що від її імені хвалили Федорука

0

Після візиту до Бучі першої леді країни на офіційній сторінці Бучанської ради прозвучала похвала меру Бучі екс-регіоналу Анатолію Федоруку від імені Марини Порошенко.

Марина Порошенко, яка приїхала задля популяризації розвитку інклюзивної освіти в Україні, нібито “високо оцінила роботу Бучанського міського голови Анатолія Федорука”, якого прокуратура підозрює у зловживанні владою, розкраданні державних лісів, що нанесло збитків державі у 411 млн.грн.

“Громада Приірпіння” вирішила перепитати в прес-служби Марини Порошенко, чи дійсно вона під час візиту в Бучу зазначала, що високо цінує роботу екс-регоінала Федорука.

“У нас є проект, який ми впроваджуємо у всіх регіонах України і Київщина приєднувалася до цього проекту. Питання, хто є мером в якому місті нас не цікавить і ніколи не цікавило й не буде цікавити, розумієте. У нас є свій проект, який ми впроваджуємо в Україні і критерієм вибору місця проведення заходу є інклюзивність і діти, не більше ніж,” – пояснює Інна Битюк, прес-секретар Марини Порошенко.

“Я була дуже здивована, тому що під час візиту у нас було 10 камер журналістів і власне це все є зафільмовано й задокументовано. Жодного разу Марина Анатолієвна не зверталася з будь-якими словами чи то на підтримку, чи то з осудом до міського голови Бучі, тому що фактично Федорук взагалі там не був ніякою дійовою особою. Навіть розмови з ним не було. Головна мета – це проект, це долучення Київщини. Меморандум ми підписували з головою Київської ОДА Олександром Горганом, тобто мер Бучі не має до Марини Анатоліївни жодного відношення. Я дуже здивована, що в них в принципі був такий матеріал”, – додає Битюк.

Прес-секретар Марини Порошенко заявила, що та ніколи не дає оцінку роботі місцевої влади.

“Вони там пишуть, що вона приїхала ледь не до нього (Федорука – прим. авт.), підтримати його, але насправді мета візиту Марини Порошенко зовсім інша. Мені б дуже не хотілося, щоб ім’я Марини Анатоліївни з проектом, який спрямований на дітей, просто використовували і щоб вона в усіх тих інтригах брала участь”, – додає Битюк.

“Громада Приірпіння” попросила донести до дружини Президента інформацію про реальний стан освіти в Бучі. Розповіли про навчання в школах у три зміни, про уроки в так званий “мобільних класах”, а простою мовою “на коридорах”.

“Громада Приірпіння” наголошує, що класи переповнені, а ситуація з садочками в місті є катастрофічною.

Окрім того, Битюк була дуже здивована поведінкою чиновників та освітян Бучі, які за одну ніч перефарбували школу й завезли туди нові меблі.

На офіційній сторінці Бучанської міськради інформацію про вихваляння Федорука за ніч прибрали. Тепер вона виглядає так – прізвище Федорука щезло, як і оди місцевому самоврядуванню Бучі.

Прес-секретар Марини Порошенко також розповіла журналістці “Громади Приірпіння” Олені Жежері, що школу у місті Буча їм порадили у Київській ОДА.

“Громада Приірпіння” поцікавилася в голови ОДА Олександра Горгана, чому він привіз дружину Президента до мера, який звинувачує чинну владу в політичних репресіях проти себе, налаштовує негативно місцеве населення проти Президента і Генпрокурора, аби уникнути кримінальної відповідальності.

“Я можу сказати так, що я був на заході. Марину Порошенко зустрічали представники бучанської громади, а саме директор школи, начальник управління освіти, ті, хто по протоколу мав там бути. Серед них і повинен був бути міський голова, тому що приїжджає дружина Президента. Він її зустрів, він її провів. В заході він участі як учасник заходу не брав”, – коментує “Громаді Приірпіння” візит дружини Президента голова Київської ОДА Олександр Горган.

Щодо кримінальної історії Федорука Горган наголосив в коментарі, що громада не має страждати через діяльність мерів та влади.

У той же самий час на відео видно, що за відсутності Марини Порошенко місцевому ЗМІ Горган дає інтервю і озвучує те, що потім з’явиться на офіційній сторінці Бучанськох влади. Горган каже, що Порошенко високо оцінила роботу Федорука.

Відповідно, Бучанська влада намагалася використати візит перщої леді, щоб в очах громади показати підтримку Марини Порошенко на користь фігуранта кримінальних справ Федорука.
16 вересня з’явилася в соцмережі реакція народного депутата Ярослава Москаленка (голова депутатської групи Воля Народу, який на цьому ж окрузі, до якого входить Буча обирався до попереднього скликання ВРУ від ПР). Москаленко наголосив:

“(Федорук – прим. ред.) замість того, аби шукати місце біля Першої леді для влучного знімку, хай краще гуглить і виділяє землю під будівництво нової школи. І доводить будівництво до кінця. До речі, така школа взагалі стане першою за всі його каденції (з 1998 року!)”

Адміністрація сторінки “Громада Бучі” зауважує, що різко збільшилася кількість вчителів, які просяться в групу. У своїх коментарях освітяни намагаються виправдати дії місцевої влади й засудити батьків, які критикують те, що у школі за ніч перед візитом робили все, щоб змінити візуально освітній заклад.

Адміністрація групи припускає, що бюджетників вчителів попросили писати ці коментарі, щоб створити штучний позитивний імідж бучанської освіти. Батьки такі пости вчителів гостро критикують, адже їхні зауваження стосуються не візиту першої леді в Бучу, а організації приїзду першої особи до “потьомкінського села”.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539